liikumisSESOON professionaalidele: 2.-6.okt, Madli Paves DISTANCE & POSSIBILITY

 

liikumisSESOONi sügis jätkub!
Tõstame tempot, intensiivsust, hingamissagedust ja higitaset.
Ikka liikujalt liikujale.

 

2. – 6. oktoober 2017
kell 10:00 – 12:00
>>> Madli Paves >>> DISTANCE & POSSIBILITY

 

Töötoa esimeses pooles keskendume keha ja mõtte ettevalmistamisele intensiivse treeningu kaudu, kasutades põhimõtteid erinevatest liikumistehnikatest. Otsime jõulist füüsilisust ja pehmet liikumatust ja kõike, mis selle spektri sisse jääb. Teravustame kehateadlikkust, et olla võimeline tegema komplekssemaid valikuid tunni teises, pigem improvisatsioonilises osas. Seejärel sätime fookuse soolo- ja grupitööle, mille eesmärk on uurida etendaja/tantsija otsuste tegemise protsessi nii fikseeritud kui ka improviseeritud materjaliga. Jagades ühist ruumi, proovime leida oma kineetilist sfääri, luua oma isiklikku maailma. Milliseks see ruum muutub, kui otsuste tegemise õigus lasub kõigil samaaegselt? Mida tähendavad sellises ruumis kompositsioon, intuitsioon, usaldus ja sõltumine? Kus ja millal sünnib potentsiaal ning kuidas seda kasutada?

 

what if we find some missing parts do some silly dances do some serious dances walk hear the silence run roll fall

see if the corpse is still breathing

build rome, maybe in a day 

contaminate ideas occupy spaces just test touch and measure distances 

go in and come out

 

 

Olen lõpetanud TLÜ koreograafia eriala. Õpingute jooksul veetsin aasta Islandi Kunstiakadeemias, mis avas mu silmad väga paljudele erinevatele liikumisfilosoofiatele, eriti aga kontaktimprovisatsioonile ja tantsu sidumisele teiste liikumispraktikatega. Lõpetamisele järgnenud aastad olen pühendanud Euroopas reisimisele ja rohketes meistriklassides ning tantsufestivalides osalemisele. Neist inspireerivamaiks pean hetkel Matan Levkowichi eestveetavat Animal Instinct praktikat ja erinevaid põrandatehnikaid. Käesoleva aasta olen veetnud peamiselt Portugalis Companhia Ínstaveli tantsukompanii juures residentuuris.

______________________________________________________________________________

 

liikumisSESOON on tantsu-ja liikumispraktika keskne formaat, mis pakub regulaarset professionaalse treeningu võimalust ning toetab teadmiste jagamist ja dialoogi valdkonnas tegutsevate tantsu-, teatri- ja etenduskunstnike vahel, kes tegutsevad Eestis.

liikumisSESOON on alguse saanud Sõltumatu Tantsu Laval 2016/17 hooajal ning selle projekti algatajaks ja eestvedajaks on tantsukunstnik Joanna Kalm.

2017/18 hooajal toimub liikumisSESOON Eesti Tantsuagentuuri algatatud uues tantsukunsti valdkonna arenguks loodud TantsuRUUMi keskkonnas.

TantsuRUUM on toetav keskkond ja kohtumispaik tantsuprofessionaalidele. Tegemist on tantsuprofessionaalide koostöö – ja arenguplatvormiga, mida viib ellu Eesti Tantsuagentuur koostöös Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liiduga. 

Toetajad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.