HIIUMAA TANTSUPÄEV 26.01.2018 sõnas ja pildis!

Foto: Ekaterina Soorsk

 

26. jaanuaril said Kärdlas Hiiu Valla Kultuuri ja Vaba Aja Keskuses hoo sisse festivali Koolitants 2018 maakondlikud tantsupäevad.

 

Möödunud aastal puhanud hiidlased panid Hiiumaa tantsupäevaks kokku küll festivali kõige väiksema kontserdi, kuid publiku suur huvi ja head emotsioonid seda eriti aimata ei lasknud.

 

“Korraldajatena oli huvitav näha, et Tiina tantsustuudiole oli lisandunud veel kaks kohalikku tantsutruppi. Hiiumaa on väike koht ning seda enam on rõõm, et saarel nii palju hingega tantsu harrastavaid lapsi ja noori on. Rõõmuga saan öelda, et sel aastal on Koolitantsu meeskonnas ka kaks hiidlast, kellest üks on ka Koolitantsu Kompanii vilistlane,” rääkis festivali peakorraldaja Raido Bergstein.

 

Finaalkontserdile edasipääsejad ja eripreemiate saajad valib iga kontserdi lõpus välja professionaalidest koosnev žürii koosseisus Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg ja Aleksandr Žemžurov.

 

Kreitzbergi sõnul jäid talle Hiiumaal silma huvitavad eesti tantsud. Tantsijad tantsisid puhtalt ja samas ka lustiga. Pisikesed lapsed olid tantsudes väga südamlikud ja laval üksteisega arvestavad.

 

Ka sel aastal, olles ära vaadanud kõik maakondlikud tantsuvoorud, valib žürii märtsis välja n-ö jokkerid, kes pääsevad otse finaalkontserdile – seega pinget jätkub kuni maakondlike tantsupäevade lõpuni.

 

Hiiumaa maakondlikult tantsupäevalt edasipääsejad on:

 

Tiina tantsustuudio, “Pesunaiste polka”, juhendaja Tiina Kaev 10.-12. klass, eesti tants
Naadresed, “Jõulupuka tants”, juhendaja Jaanika Kuusk, 4.-7. klass, eesti tants
Tiina tantsustuudio, “Kevad”, juhendaja Tiina Kaev 1.-4. klass, lastetants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Lihtsuses peitub võlu – Tiina tantsustuudio, “Regitants”, juhendaja Tiina Kaev, 10.-12. klass, eesti tants
Särav esitus – Tiina tantsustuudio, “Väikesed jänkud”, juhendaja Tiina Kaev, 1.-4. klass, lastetants
Südamlik ja väljendusrikas esitus – Mõisakad, “Olemine Hea”, juhendaja Maigi Taelma, 1.-4. klass, lastetants

 

Traditsiooniliselt käib festivali maakondlike tantsupäevadega kaasas ka Koolitantsu Kompanii, kes hoolitseb publiku eest seni, kuni tehakse teatavaks finalistid.

Eliisa Sirelpuu tantsulavastuse “Minu rada” toob lavale Koolitantsu Kompanii kaheksas lend, mille moodustavad kolm andekat noort tantsijat. Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja toovad lavale pea pooletunnise tantsulavastuse, mis otsib vastuseid küsimusele, mida nad ütleksid Eestile, kui too oleks inimene. Eliisa Sirelpuu kaasaegse jazzi žanris loodud lavastus jätkab traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad tunnustatud koreograafide töödes. “Minu raja” helikujunduse on loonud Jonas Kaarnamets. Lavastuse produtseeris Eesti Tantsuagentuur.

 

 

ETV2 toob Hiiumaa tantsupäeva kõikide televaatajateni 18. veebruaril 2018.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Hiiumaa tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!