SAARE- JA LÄÄNEMAA maakondlik tantsupäev 27.01.2018! Tulemused ja pildigalerii!

Foto: Ekaterina Soorsk

 

27. jaanuaril oli Kuressaare kultuurikeskus tantsijatest tulvil, kuna pärast enam kui kümneaastast pausi toimus seal järjekordne Koolitantsu Saare- ja Läänemaa tantsupäev.

 

“Enam kui kümme aastat koos pärnakatega tantsinud saarlased panid koos läänemaalastega väga kihvti festivalimelu püsti. Kahe maakonna peale kokku oli tantsupäeval pea 30 tantsu, sealhulgas nii algajaid kui ka tõeliselt ilusasti viimistletud tantse. Omanäolisi tegijaid oli nii Saare- kui ka Läänemaalt ning vaadates truppide arvu, siis jääb üle ainult loota, et tegijad ära ei väsi, ennast edasi arendavad ning siis end kindlasti ühel päeval ka festivali finaalkontserdilt leiavad,” jagas festivali peakorraldaja Raido Bergstein tantsupäeva muljeid.

 

Ka žürii liige Eliisa Sirelpuu tõdes, et Saare- ja Läänemaa tantsupäeval sai näha väga palju põnevaid ja meeleolukaid tantse, mis jäid eriti meelde just tänavatantsu ja eesti tantsu kategooriates.

 

Korraldajad lugesid tantsupäeva igati õnnestunuks, seda nii suure osalejate arvu kui ka publiku suure huvi poolest, mis näitab, et tantsida seal kandis armastatakse.

 

Finaalkontserdile edasipääsejad ja eripreemiate saajad valib iga kontserdi lõpus välja žürii koosseisus Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg ja Aleksandr Žemžurov. Ka sel aastal, olles ära vaadanud kõik maakondlikud tantsuvoorud, valib žürii märtsis välja n-ö jokkerid, kes pääsevad otse finaalkontserdile – seega pinget jätkub kuni maakondlike tantsupäevade lõpuni.

 

Saare- ja Läänemaa tantsupäevalt edasi finaalkontserdile lähevad:

 

Haapsalu noorte huvikeskus, “Kartulid”, juhendaja Triin Reemann, 6.-9. klass, vabatants
Kuressaare gümnaasiumi huvikool Inspira, “Üki, kaki, kommi, nommi…”, juhendaja Annette Rungi, 4.-7. klass, eesti tants
Leisi keskkooli tantsurühm Puntti, “Kats sösart”, juhendajad Juhan Kanemägi ja Kadri Kanemägi, 10.-12. klass, eesti tants
Saaremaa ühisgümnaasiumi 101. lend, “Aita mööda saata öö”, juhendaja Jutta Loviisa Juht, 10.-12. klass, kooli tants
Tantsukool Semiir, “BS180”, juhendajad Kelly Kasjanenko ja Ramon Paukson, 10.-12. klass, tänavatants
T-Stuudio, “Null-null seitsmete kohtumine 00:07”, grupitöö, 10.-12. klass, showtants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Südamlik lavastus – Ciara tantsukool Kuressaare – I aste, “Lumehelbed”, juhendaja Marju Võrno, mudilased, lastetants
Eesti teema läbimõeldud avamine – T-stuudio, juhendaja Mairi Grossfeldt

 

Traditsiooniliselt käib festivali maakondlike tantsupäevadega kaasas ka Koolitantsu Kompanii, kes hoolitseb publiku eest seni, kuni tehakse teatavaks finalistid.

Eliisa Sirelpuu tantsulavastuse “Minu rada” toob lavale Koolitantsu Kompanii kaheksas lend, mille moodustavad kolm andekat noort tantsijat. Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja toovad lavale pea pooletunnise tantsulavastuse, mis otsib vastuseid küsimusele, mida nad ütleksid Eestile, kui too oleks inimene. Eliisa Sirelpuu kaasaegse jazzi žanris loodud lavastus jätkab traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad tunnustatud koreograafide töödes. “Minu rada” helikujunduse on loonud Jonas Kaarnamets. Lavastuse produtseeris Eesti Tantsuagentuur.

 

ETV2 toob Saare- ja Läänemaa tantsupäeva kõikide televaatajateni 11. veebruaril 2018.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Saare- ja Läänemaa maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!