Üüve-Lydia Toompere TantsuRUUMis: SOULI JA STIILI OTSINGUTEL 02.-06. aprill 2018

 

risoomne liikumine jaguneb ülesse <> alla <> paremale <> vasakule <> vahealadele <> SESOONi kevade kolmas tegija <>

 

2.-6. aprill kell 10-12
Üüve-Lydia Toompere SOULI JA STIILI OTSINGUTEL

 

“Tegu on uurimusliku ja otsingulise improvisatsiooni töötoaga.
Eesmärgiks on luua, arendada ja rakendada enda liikumisstiili ja liikumispraktikat. Hetkel huvitab mind just see, kuidas saada “selgeks õpitud” liigutustest enda isikupärane liigutus või liikumisviis? Seejärel otsida vastust sellele, kust tekib sellele liikumisele hingestatus (soul)? Otsime oma liikumises souli võttes inspiratsiooniliseks aluseks näiteks heli, seisundi või liikumiskvaliteedi ning kogeme kuidas need erinevad alged mõjutavad souli teket.
Lõpetuseks tegeleme ka oma liikumise stiiliga (style). Siin pöörame tähelepanu rohkem sellele, kuidas minu või teiste liikumine välja näeb, proovides vastuseid leida sellele pigem vaatajate tagasisidest. Stiili otsingutel proovime tegeleda rohkem liigutuse vormimise, töötlemise, renderdamise, lõikamise, filtreerimisega (shaping, editing, rendering, cropping, cutting and using filters).
Töötoad on liikuvad ent kindlasti toimub ka arutelusid, iseseisvalt töötamist, paari-või grupiülesandeid ja ettenäitamisi.
Oodatud on kogemusega liikujad, kes tunnevad huvi otsida ja arendada enda isikupärast liikumisstiili.”

 

Üüve-Lydia on vabakutseline koreograaf ja etendaja, kes on omandanud koreograafia erialase kõrghariduse Tallinna Ülikoolis. Nüüdseks resideerub Lydia Berliinis, kus sai alguse tema esimene klubitantsu töötubade seeria Techno Praxis. Hetkel dudeerib Lydia Berliini Kunstide ülikoolis (Udk Berlin) kommunikatsiooni disaini poliitilistes, sotsiaalsetes ja majanduslikes kontekstides. Berliin ja uus eriala on Lydia huve liigutanud palju isikupärasuse otsingute suunas ning huvi äratanud pigem just sotsiaalsetes ruumides tekinud ja arenevatele tantsstiilidele (näiteks techno tants). Olles omandanud ise pigem klassikalise kaasaegse tantsutehnika hariduse on tema jaoks need kaks vormi hakanud nüüdseks segunema.

 

liikujalt > liikujale

 

_____________________________________________________________________
liikumisSESOONi hind > 5 eurot kord või 20 eurot nädal
Toimumiskoht > TantsuRUUM Eesti Tantsuagentuuris
Üldkontakt > Jane Miller-Pärnamägi jane@tantsuagentuur.ee
Programmi koordinaator > Joanna Kalm joannakkalm@gmail.com
_____________________________________________________________________

 

liikumisSESOON on tantsu-ja liikumispraktika keskne formaat, mis pakub regulaarset professionaalse treeningu võimalust ning toetab teadmiste jagamist ja dialoogi valdkonnas tegutsevate tantsu-, teatri- ja etenduskunstnike vahel, kes tegutsevad Eestis.

liikumisSESOON on alguse saanud Sõltumatu Tantsu Laval 2016/17 hooajal ning selle projekti algatajaks ja eestvedajaks on tantsukunstnik Joanna Kalm.
Uuel hooajal toimub liikumisSESOON uues kohas – TantsuRUUMis!

TantsuRUUM on toetav keskkond ja kohtumispaik tantsuprofessionaalidele. Tegemist on tantsuprofessionaalide koostöö – ja arenguplatvormiga, mida viib ellu Eesti Tantsuagentuur koostöös Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liiduga.

 

Toetajad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.