Residentuuri jagamine: Kadri Sirel “Romantiline intervall”

 

TantsuRUUMil on hea meel kutsuda Sind maitsma kolmanda suvise residentuuri vilju, milleks on

 

Kadri Sireli “Romantiline intervall”
7. august kell 17:00 TantsuRUUMis

 

 

Kadri räägib lähemalt:

„Romantiline intervall“ on minu kahenädalase TantsuRUUMi residentuuri kokkuvõte. Residentuur oli tehniline uurimus, kus teksti ja liikumise, improvisatsiooni ja fikseeritud liikumismaterjali kaudu vaatlesin kahe mõtte vahepeale jäävat ruumi – kuidas üks otsus muutub teiseks ja kuidas etendajana seda momenti vastu võtta ja suunata.

 

Residentuuri aluseks võtsin Jaapani kultuurist pärit termini „Ma“, mis tähendab vahet, pausi või kahe strukturaalse osa vahele jäävat ruumi – negatiivset ruumi. Pühendusin märkamisele, kuidas antud idee esineb liikumises ja kõnes ning kuidas ta aktiivselt osaleb vormi loomises.

 

„Romantiline intervall“ on süvitsi minek isikliku liikumispraktika ühe tahuga, ruumi mõiste asetamine kehasse ja mõttesse ning selle tehniline dekonstrueerimine. Jagamisel esitan teile tantsukese, millega residentuuri jooksul töötasin ning arutlen, miks see intervall ikkagi romantiline on.

 

 

Olen 2015. aastal lõpetanud Viljandi Kultuuriakadeemia ja täiendanud õpinguid Linzis Anton Bruckneri nimelises ülikoolis kaasaegse lavatantsu erialal. Pärast lõputöö kaitsmist teemal „Individuaalse kehatunnetuse arendamine grupiühtsuse nimel“ olen oma uurimisi jätkanud, ühendades füüsilist, tundlikku ja kavatsuslikult selget liikumist ning otsinud selle sidet ruumi ja grupiga. Viimase aasta jooksul olen oma praktikas nimetanud ruumi mõiste, mida vaatlesin juba 2017. aasta suvel Paide kirikus etendunud soololavastuses „Ruumile alistumine“ ja samuti märtsis läbiviidud LiikumisSESOONi töötoas “Political Pelvis”.

 

 

Residentuuri toetab Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium