Festival Koolitants 2021

Noorte tantsukunsti platvorm

Viimane aasta on näidanud, et niimoodi nagu tavaliselt, me harjumuspäraseid asju enam teha ei saa. Sellest hoolimata on Koolitants ikka ja endiselt just see tantsulava, kuhu noored tantsijad oma loovuse ja liikumise piire avardama on oodatud.

Tants on vaba loominguline eneseväljendus, mida ei saa sentimeetritega mõõta ega punktidega hinnata. Auhindade arv jagatuna nende kogukaaluga ei võrdu veel tantsuoskusega. Kõige tähtsam on, et tants algaks meist endist. Oleks isikupärane ja eakohane, kannaks selget sõnumit ja kõnetaks vaatajat. 

Tants on kunst. Kunsti kogemine tekitab meis alati mõtteid ja tundeid ning avardab silmaringi, mida on huvitav sõpradega jagada. Loominguga tegeledes ammutame inspiratsiooni kaaslastest ja ümbritsevast maailmast ning õpime paremini tundma iseennast. 

Tants vajab aega, et esitajad leiaksid üles kõik, mis ühe tantsu sees peidus on. Seepärast toimuvadki Koolitantsu põhiprogrammis maakondlike tantsupäevade järel ka piirkondlikud tantsupäevad, et tantsuideed enne lõppkontserdile jõudmist veelgi küpsema vormi leiaksid. Off-programmi ootame osalema tantsulavastusi ja -filme. Koolitantsu Kompanii koreograafid otsivad  uue lennu tantsijad. Tantsuelamusi leiab üle Eesti kogu aasta vältel ja publikul on, mida nautida. 

Ootame Koolitantsule kõiki avatud meele, sõbraliku pilgu ja loomisrõõmuga noori tantsijaid koos juhendajatega! Inspireerime ja inspireerume! 

#koolitants2021

MAAKONDLIKUD TANTSUPÄEVAD:

KOOLITANTS 2021 MAAKONDLIKUD TANTSUPÄEVAD TOIMUVAD VIRTUAALSELT.

Tantsude salvestamiste graafikud, kontsertide avaldamise ajakavad ning vestlusringide graafikud avaldame jaanuari lõpuks.

PIIRKONDLIKUD TANTSUPÄEVAD:

L, 01.05 Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus / Tartu-, Viljandi- ja Jõgevamaa

P, 02.05 Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus / Põlva-, Võru- ja Valgamaa

L, 08.05 Paide Muusika- ja Teatrimaja / Järva,- Pärnu-, Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Raplamaa

P, 09.05 Paide Muusika- ja Teatrimaja / Tallinn, Harjumaa, Lääne- ja Ida-Virumaa

LÕPPKONTSERDID 2020+2021:

L, 05.06 ja P, 06.06 Teater Ugala

Off-programm: tantsulavastused ja -filmid

L, 24.04 TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia

Off-programm: Koolitantsu Kompanii

juunis ja augustis 2020

Koolitants 2021 põhi- ja off-programmis osalemise põhimõtted avaldame jaanuaris 2021 ja registreerimine põhiprogrammi algab veebruaris.