UUDISED

TERE TULEMAST KOOLITANTSULE 2019!

Koolitants2019_tydruk_weeb

Koolitants saab 2019. aastal veerandsajaseks. Veerand sajandit on lapsed ja noored, tantsuõpetajad ja lapsevanemad valmistunud Koolitantsu lavale minema autorite, esinejate, toetajate või kaasaelajatena.

 

Koolitants on midagi enneolematut ja ainulaadset – see sünnib siin ja praegu. Tuleb pühenduda ja anda endast parim just nüüd. Saal on täis publikut ja kaasaelajaid. Õhus on ootusärevust ja pinget. Siis süttivad tuled, kõlavad esimesed helirütmid ning on aeg alustada tantsuga. See on hetk, milleks oled valmistunud peaaegu terve aasta. Üksi ja koos oma trupiga. See on kooshingamine ja koosolemine. Selles hetkes oleme kõik koos ainult siin, festivali ajal, nii lava taga kui ka lava ees. Sel hetkel on tants suurem kui elu. Koolitants on suhtumine – see on rõõm tantsust, positiivsus, endast ja teistest hoolimine, soov anda endast parim, rõõmustada siis, kui endal läheb hästi, ja siis, kui teised teevad midagi imelist. Olla sada protsenti kohal ja elada kaasa nii omadele kui ka konkurentidele.

 

Juubeliaastal läheme tagasi meie tantsujuurte juurde. Kutsume juhendajaid ja koreograafe looma tantse, lähtudes tantsus kõige olulisemast – kehast, rääkima kehakeeles. Jätame koju rekvisiidid ja keskendume sellele, et tantsukunst lähtub eelkõige inimesest – tantsijast – laval. Liikumine võimaldab nii palju, nautige seda tundlikkust ja jutustage oma lugusid kehakeeles. Kas lihtsas või keerulises vormis, jäägu teie otsustada, kuid kindlasti huvitavalt.

 

Koos Koolitantsu tantsudega on ratastel ka Koolitantsu Kompanii. Juba neljandat aastat järjest kogunevad noored tantsijad Koolitantsu konkurssidele end proovile panema. Ikka selleks, et koos teiste tantsule pühendunud noortega veelgi rohkem oma oskusi uues ja ootamatus olukorras lihvida. KoKo etendusi nende noorte esituses tantsime nii suure Koolitantsu ajal kui ka väljaspool – võta aega ja tule vaatama! Tants ühendab!

 

Eesti Vabariik 100 raames jätkub ka #eestitantsib kampaania. Lehel www.err.ee/eestitantsib on võimalik tantse õppida ja teistelegi kingituseks väljakutseid heita kuni 2018. aasta lõpuni. Tants liigutab!

 

Raido Bergstein

Koolitantsu peakorraldaja

REGLEMENT

Koolitants_weeb_poiss1

KOOLITANTS 2019 REGLEMENT!
LOE SIIT!

Koolitants 2019 – TANTS ON SUUREM KUI ELU: muudatused ja tähelepanekud

  • Tantsude registreerimine tantsupäevadele toimub andmebaasis 4. detsembrist 2018 kuni 8. jaanuarini 2019. Hiljem registreeritud tantsude tantsijatele rakendub kõrgem osavõtutasu.
  • Tantsijate nimekirjade esitamine toimub andmebaasis hiljemalt tantsupäeva toimumisele eelneva nädala reedel. Peale seda tähtpäeva tantsijate arvu vähendamine enam võimalik ei ole.
  • Suure muudatusena ei ole sel aastal tantsudes lubatud kasutada suuremaid rekvisiite kui neid, mida tantsijad saavad käes hoida. Žürii hindab finaali pääsu ja finaalis tantse, lähtudes eelkõige sellest, kas ja kuidas festivali sõnum tantsus väljendub.
  • Žanritest on sel aastal festivalil esindatud tuttavad lastetants, showtants, tänavatants ja kooli tants. Veidi uuendatud kujul on festivalil eesti ja rahvaste tantsud – nimelt ühise žanrina –, jazztants ning kaasaegne tants. Koolitantsule on omane heale ja südamega loodud tantsule alati tantsužanr leida, seega pole viga, kui alguses ise seda määrata ei oska või kui žürii seda hiljem muuta tahab.
  • Heliloomingus keskendume ikka eesti heliloomingule. Juhime tähelepanu, et mõistame seda autorluse järgi, tegemist ei ole keele- või esitajapiiranguga. Žanrite puhul, kus on eesti heliloomingu kasutamine soovituslik mitte kohustuslik, on žüriil vaidluse korral kohustus finaali saata või finaalis ära märkida tants, kus on kasutatud eesti heliloomingut, eelistades seda samaväärsele tantsule, milles ei ole kasutatud eesti heliloomingut.
  • Ära unusta andmebaasis täita autoriõiguste küsimustikku! Meeskond ei luba lavale tantse, mille kohta see täitmata on!
  • Kui osaled oma tantsuga mujal kui kodumaakonnas, edasipääsu arvestus käib ikkagi kodumaakonna järgi. Kodumaakonna määrab andmebaas sisestatud aadressi järgi ning eeldame, et see on koht, kus toimuvad tunnid-proovid.
  • Finaali pääsevate tantsude arvu aluseks on maakondlik koefitsient, mis sõltub finaalis olevate kohtade ja tantsupäevadel osalevate tantsude arvust. Samas lähtub tantsupäevade žürii eeldusest, et kõikides žanrites ja vanuseastmetes on finaalis esindatud vähemalt kolm tantsu.

SÜNDMUSED JA GRAAFIKUD

Cover for Festival Koolitants
12,254
Festival Koolitants

Festival Koolitants

NOORTE TANTSUKUNSTI PLATVORM
🪐 Koolitantsu 30. juubelihooaeg 🪐

#koolitants #tantsonkunst

3 days ago

Festival Koolitants
Eesti tantsuhuvihariduse aasta suursündmuse, kolmekümnendat juubelihooaega tähistava Festivali Koolitants 2024 pidulikud lõppkontserdid toimuvad 6. ja 7. mail Rahvusooperis Estonia.✨ LISAINFO ja PILETID: tantsuagentuur.ee/2024/04/festivali-koolitants-2024-tantsupaevade-loppkontserdid/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

Festival Koolitants
🫶 TAGASIVISE III PIIRKONDLIKULE TANTSUPÄEVALE 🫶Koolitants 2024 viimane piirkondlik tantsupäev leidis aset 13. aprillil Jõhvi kontserdimajas, kus said kokku Harju-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Jõgeva-, Rapla- ja Järvamaa tantsijad ning tantsuõpetajad. 🥰📸 Fotograaf: Diana Ruitlane - Rüütli #tantsonkunst 👉 www.koolitants.ee ... See MoreSee Less
View on Facebook

PILETIINFO

Piletid soodushinnaga 5.- (üks kontsert) ja 7.- (päevapilet kohtades, kus on kaks kontserti) on eelmüügis www.ticketbest.ee. Piletihinnad sisaldavad käibemaksu.

 

Kontserdi päeval toimub piletite müük ainult kohapeal hinnaga 7.- (üks kontsert) ja 10.- (päevapilet kohtades, kus on kaks kontserti). Piletihinnad sisaldavad käibemaksu.

 

Pilet tuleb osta kõikidel kontserdikülastajatel, v.a. tantsijatel, tantsupäeval esitlusele tulevate tantsude autoritel-juhendajatel ja truppide saatjatel.

 

NB! Eelmüügist ostetud piletid tuleb kohapeal vahetada käepaela vastu! Istekohad on nummerdamata.

 

Koolitantsu korraldab: Eesti Tantsuagentuur

www.tantsuagentuur.ee

KÜSI MEILT

Festival Koolitants peakorraldaja
Raido Bergstein
raido@tantsuagentuur.ee
Tel +372 56 45 4888

 

Graafikud, reglement, registreerimine
Maarja Pärn
maarja@tantsuagentuur.ee
Tel. +372 556 296 59

 

Üldinfo
koolitants@koolitants.ee

 

KOOLITANTS 2019 MEESKOND

 

Peakorraldaja

Raido Bergstein

 

Korraldus

Maarja Pärn

Maike Maiste

 

Õhtujuht

Kadri Toomsalu

 

Maakondlike tantsupäevade žürii

Raho Aadla

Kaja Kreitzberg

Maarja Pruuli (v a Tartumaa tantsupäevadel)

Kati Ly Koit (Tartumaa tantsupäevadel)

 

Backstage ja akrediteerimine

Ketlin Mõttus

Katharine Anite Pällo

Naima Vilms

Karita Paul

Getlin Vain

Marita Keskküla

Sandra Sammler

Mareeta Ojasaar

Sirle Siret Sepping

Milena Kulikova

Tanel Veeremaa

Mirle Kabel

Sille Ardel

 

Heli ja valgus

Siim Sander Saar

Priidu Adlas (finaalid)

 

Festivali sündmuste fotograafid 

Anni Ulm

Veljo Poom

Egon Tintse

Gerli Raadik

 

Telemeeskonna juht

Sven Soiver

 

Koolitants 2019 visuaali kunstiline juht ja produtsent

Kristel Aimee Laur

Kaasproduktsioon ja videod

Kadi Aare

Operaator

Mikk Rosin

Visuaali fotograaf

Egon Ligi

Fotode lavastus ja kunstnik

Kristel Aimee Laur

Graafiline disain 

Kristel Aimee Laur ja Heidi Pähn

 

Bussijuht

Mait Reits

 

Eesti Tantsuagentuuri meeskond

Jane Miller-Pärnamägi

Kristel Laur

Kristjan Kurm

Lii Ainsalu

Maarja Pärn

Mirle Kabel

Raido Bergstein

 

TANTS ON SUUREM KUI ELU