Üle-eestilise peoga pannakse punkt Eesti Vabariigi juubeliaastale


Täna, 31. detsembril lõpetab EV100 juubeliaasta üle-eestiline pidu, mis toob 16 Eesti linnaväljakule sajandi suurima ühestantsimise, armastatud Eesti artistid ning ühise hümnilaulmise. Ühestantsimine algab kell 14, juubeliaasta lõpupeod hiljemalt kell 23.

„Juubeliaasta on toonud Eesti inimesed teineteisele lähemale ja kinkinud meile tuhandeid emotsioone,“ ütles Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Juubeliaasta lõpupeoga teeme midagi, mida pole kunagi Eestis tehtud. Tähistame samaaegselt kõikide suuremate linnade väljakutel särtsakate kontsertidega ühiselt aastavahetust. See pidu on Eesti rahva tänu iseendale vapustava juubeliaasta eest. Pidu on kõikjal tasuta ja kõik on väga oodatud!“

EV100 programmijuhi Maarja-Liisa Soe sõnul on tõeliselt võimas, et juubeliaastale pannakse samaaegselt punkt 16 Eesti linnas ja tähistada saab lausa igas maakonnas. „Uuele aastale minnakse vastu põnevate tegevuste ja armastatud artistide saatel. Kell 14 algab kõigile avatud proovidega sajandi suurim ühestantsimine, millega pannakse vaim valmis õhtusteks esinejateks. Õhtul esinevad Eesti erinevates linnades näiteks Jarek Kasar ja Hannaliisa Uusma, Metsatöll, Väikeste Lõõtspillide Ühing, 2 Quick Start, Svjata Vatra, Öed ja paljud teised,“ lisas Soe.

Juubeliaasta ühine lõpupidu „Sajaga edasi, Eesti!“ toimub samaaegselt 16 linnas üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas, Haapsalus ja Viljandis. Linnades toimuvad sündmused ning esinejate nimekirja leiabwww.EV100.ee.

31. detsembri päeval tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul ka EV100 algatuse „Eesti tantsib“ viimane ühistants. Ühine tantsusammude õppimine toimub kell 14, sajandi suurim ühestantsimine algab kell 15. Ühistantsu kavaga leiab: https://youtu.be/tRmXbH92HzA

Juubeliaasta lõpetamisest teeb Eesti Rahvusringhääling erisaate „Sajaga edasi, Eesti!“. Alates kell 15 jõuab Eesti Televisiooni eetrisse ühestantsimine, ettevalmistused erinevates Eesti linnades ja parimad seigad juubeliaasta lõpupeost üle Eesti. Samuti kantakse ETVs üle presidendi uusaastatervitus ning ühine hümni laulmine. Teleprogrammi leiab https://menu.err.ee/886632/vaata-mida-toob-aastavahetus-etv-s

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise periood kestab kuni 2020. aasta 2. veebruarini, kui möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. 2019. aastal keskenduvad sündmused Eesti Vabadussõja 100. aastapäevale.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee