1. Milline on olnud sinu tantsu õppimise ja kogemise teekond?
Alustasin tantsimisega umbes kuue aastaselt, kui läksin õppima loovtantsu. Seal õppisin paremini tundma oma keha, seda kasutama ning improviseerima. Edaspidi katsetasin erinevaid tantsustiile, mis tol hetkel põnevad ja huvitavad tundusid, aga kõige rohkem hakkas mulle meeldima kaasaegne tants. Tallinnasse kolides tulin ETA tantsukooli, peale 3 aastast tantsijakoolituse programmi lõpetamist astusin ETA Kompaniisse.
Olen osalenud mitmes erinevas lavastusprotsessis Karoline Suhhovi ja Anni Zuppingu “TURV”, Ruslan Stepanovi “13 päeva koos”, Anette Merisalu ja Maarja-Liis Reiljani lavastustes “Maailma naba” ja “Armastus”. Lavastustes osalemise kogemus on alati olnud väga positiivne. Mulle meeldib tohutult kui loomisprotsessist hakkab tervik kujunema ning kui on võimalus seda tervikut ka teistega jagada.

 

2. Tantsukunst on…
väljendusvorm, mille kaudu liikuja saab esitada oma mõtteid ja tundeid.

 

3. Mis teeb liikumise ja tantsu sinu jaoks eriliseks ning oluliseks?
Liikumise teeb minu jaoks eriliseks selle vabadus ja kergus. See, et ei ole oluline lõpptulemus vaid see, kuidas ühest punktist teise jõutakse. Oluline on protsess.

IRIS RÄMMELD

“Soovin enda liikumisega anda publikule mõtteainet ja jagada enda emotsiooni, mis liikudes tekib.”

 

 

 

 

 

4. Mida pakub ETA kompanii sulle kui tantsijale?

ETA kompanii pakub võimalusi end tantsijana arendada ja proovile panna. Lisaks iganädalastele treeningutele ka koostöövõimalusi erinevate koreograafidega huvitavate projektide loomiseks.

 

5. Märksõna, millega kirjeldaksid end tantsijana?

Voolan vabalt