Rännaklavastus: Pärimuse BFF (best friends forever)

31mai2024

kell 16:00

Pärimuse BFF (best friends forever)
31.05 kell 16.00
Lasnamäel Kärberi 19 maja ees.

Selga-jalga ilmastikukindlad riided ja jalanõud.
Võta kaasa kõrvaklapid ja täislaetud nutitelefon!

 

Kristiina Vilipõld ja Sveta Grigorjeva on BFFs. Ehk siis parimad sõbrannad igavesti. Noh, seda, kas igavesti, veel näeb. Aga lootust on. Mis sellest huvitavamgi – nad on olnud sõbrannad peaaegu sama kaua kui Eesti Vabariik taasiseseisvunud. Muide, kokku said nad esimest korda just eesti rahvatantsu tunnis.
Selle aasta vältel uurisid nad aga Tantsuruumi residentuuris sõprust, vabadust ja pärimust. Mida tähendaks vabaduse mõtestamine sõpruse kaudu ja vastupidi? Kust me tuleme (loe: tantsime) ja kuhu läheme (loe: tantsime)? Mida tähendaks mõista sõprust kui jagatud geograafiat?
Residentuuri lõpptulemusena kutsume kaasa rännaklavastusele Lasnamäele, kus publik kogeb kahe naise ühist lugu ja ühist tantsu(rännakut), mille kaudu proovime esitada oma nägemust uuest pärimusest – sellisest, mida me ise tahame tulevastele põlvedele edasi pärandada.

 

Töö tulem on osa Sveta Grigorjeva doktoritööst Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, milles ta uurib vormi poliitilist potentisaali nüüdistantsus.

PS! Kohtade arv rännaklavastusele on piiratud, palume registreeruda!

 

Kaasloojad: Kristiina Vilipõld, Martin Kirsiste, Kerli Ever

Sveta Grigorjeva on Eesti koreograaf, tantsija, luuletaja ja kriitik. Tema lavastuste hulka
kuuluvad näiteks „FAKERZ“ (2021), „Tantsud, mille saatel uinuda, unistada ja vastupanu osutada“ (2022). On avaldanud kolm luulekogu „kes kardab sveta grigorjevat“ (2013), „American beauty“ (2018) ja „Frankenstein“ (2023). Kunstnikuna huvitab teda spinozalik „me ei tea siiani, milleks keha on võimeline“ lähtestus ning tihtipeale just ekspressiivse keha ja teksti võimalik subversiivne olemus ja potentsiaal. Grigorjeva on tantsinud nii enda kui teiste töödes Eestis ja välismaal. Aastal 2022 sai teise magistrikraadi Justus-Liebig ülikoolist Giessenis Saksamaal ning alustas sügisel 2023 nooremteadurina doktoriõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Kristiina Vilipõld on tantsukunstnik ja koreograaf, lõpetanud tantsukunsti BFM’is (MA) ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias (BA). Praegu töötab TTK tantsuansambli Savijalakesed kunstilise juhina ja Tallinna Laagna Gümnaasiumis liikumisõpetajana. Kristiina on pühendunud Eesti rahvatantsu traditsioonide säilitamisele ja uuendamisele, otsides vanas midagi uut ja tuues kaasaegset sära pärimusse.

Martin Kirsiste tegeleb peamiselt heli- ja etenduskunstidega. Ta on lõpetanud audiovisuaalse loomingu eriala. Hetkel täiendab end tekstiilkäsitöö erialal. Teda huvitavad kväärkogemus ja rahvapärimus.

Kerli Ever on dramaturg, toimetaja ja kriitik. Lõpetanud Tartu ülikoolis teatriteaduse (MA), Tallinna ülikoolis kultuuriteaduse (BA) ja referent-toimetaja (BA) erialad. Tema isiklikus pärimuses peitub nii Lasnamäge kui ka Lõuna-Eesti väikelinna. Ja (õnneks!) mitu sügavat sõprust.

 

There are 15 people coming.

Registreeri/ Registrate

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...

Kategooria:  etendus/showing Kõik TantsuRUUM