1. Milline on olnud sinu tantsu õppimise ja kogemise teekond?

Vaimustus tantsust on mul olnud nii kaua kui mäletan. Kui 2006. aastal reaalne võimalus ise tantsida ennast presenteeris, haarasin sellest suure hurraaga kinni. Niiviisi alustasin tantsimist oma kodulinnas Kärdlas, Tiina Tantsustuudios, kus veetsin järgnevad 11 aastat peamiselt estraaditantsuga tegeledes. 2017. aastal tõid ülikooliõpingud mind Tallinna ning uut tantsustuudiot valides lähtusin soovist õppida erinevaid stiile, kuid enim võlusid mind siiski jazz- ja kaasaegne tants. Valituks sai Eesti Tantsuagentuuri Tantsukool ning kui see peale kolme aastat lõpetatud sai, astusin väga loogilise järgmise sammuna Kompanii ridadesse.

Lavastusprotsessi kogemus algas 2012. aastal Hiiumaa TantsuFestivalil lavastusega "Valge siidiriide, härmatisega...", millele järgmisel aastal lisandus “fassaad/BACKSTAGE”. Pärast mõneaastat pausi tulid Koolitantsu Kompanii “Lendav banaan” ja “Jaht”. Kõige viimasem ja värskem lavastus oli 2020. aasta ETA Tantsukooli lõpulavastus “L[A]iT”.

 

2. Tantsukunst on...

Keha ja vaimu mõtestatud koosliikumine.

 

3. Mis teeb liikumise ja tantsu sinu jaoks eriliseks ning oluliseks?

Selle lõputu arv võimalusi. Tants ei saa kunagi muutuda igavaks, alati on selles veel midagi avastada. Lisaks annab iga tantsija liikumisele tüki endast, muutes selle jälle automaatselt omanäoliseks.

TEELE TAMMSAAR

„Tantsijana soovin, et publik ei saaks mitte ainult meelelahutust, vaid ka tundmusi, mõtteid ja kogemusi.“

 

 

 

 

 

 

4. Mida pakub ETA kompanii sulle kui tantsijale?

Tantsutehnilist arengut, eksperimenteerimis- ja otsinguvõimalust, vahel ka vajalikku taganttõuget ning kõige selle juures toetust.

 

5. Märksõna, millega kirjeldaksid end tantsijana?

Täis tahet areneda.