1. Milline on olnud sinu tantsu õppimise ja kogemise teekond?

Ma hakkasin tegelema tantsuga seitsme aastaselt kui ühinesin liikumisrühmaga, mis tegutses minu väikelinnas. Kaheteist aastaselt võttis mu enda vanaema mind oma tiiva alla ning liikusin tema tantsurühmas mitu aastat, tegime põhiliselt kaasaaegset tantsu ning käisime Koolitantsu festivalidel kus avastasin ETA tantsukooli, selle kooli liikumine ja põhimõtted tõmbasid mind nii tugevasti kuni lõpuks jõudsingi ETA tantsukooli tantsijakoolitusse, mille lõpetasin siis 2018 ning otsustasin jätkata ETA Kompaniis.

Olen osalenud järgnevates tantsulavastustes:
2015 Koolitantsu kompanii esimeses lavastuses "Esimene lend"
2016 Koolitantsu kompanii teises lavastuses "Lendav banaan"
2017 Hiiumaa tantsufestivali lavastusprotsessis mille viisid läbi Riina Ausma ja Ajjar Ausma
2019 ETA tantsukooli XIII lennu lõpulavastuses "Toores"
2020 ETA Kompanii tantsulavastuses "AMIMOVING"

Kõik need protsessid on olnud väga erinevad, sest olen saanud teha koostööd erinevate koreograafidega. Olen õppinud igast lavastusest osakesi, mida saan kasutada tulevastes protsessides.

 

2. Tantsukunst on...
on minu jaoks üks erilisemaid aga ka raskemaid väljendusvorme, mida inimene saab kasutada, luua ja jagada. See ühendab nii keha kui ka vaimu, mis just teeb tantsukunsti nii eriliseks.

 

3. Mida pakub ETA kompanii sulle kui tantsijale?
ETA kompanii paneb mind proovile kui tantsija, kes peab teadma, mida ta teeb ja olema valmis arenema ning pingutama, et avastada enda liikumiskeel. Me tegeleme minu jaoks uute liikumise vormidega, mis võivad tunduda alguses rasked aga panevad mind korralikult füüsiliselt proovile.

MARIANN ONKEL

„Minu arvates on kõige huvitavam jälgida inimest, kes teeb midagi, mis teda päriselt liigutab, kas see on siis tantsimine või mõni muu tegevus.“

 

 

 

 

 

 

4. Mis teeb liikumise ja tantsu sinu jaoks eriliseks ning oluliseks?

See vabadus, mida ma tunnen liikudes, on faktor mis mind motiveerib edasi arenema. Liikumise juures on minu jaoks oluline kui palju inimene sellesse emotsiooni ja jõudu paneb. Peab olema tahe midagi liigutada isegi kui see ei tule nii välja nagu peaks.

 

5. Märksõna, millega kirjeldaksid end tantsijana?

Vaba liikuja, kes teeb mida armastab.