Stephanie Felber & Barbara Lehtna TantsuRUUMis: „CORAM PUBLICO“ 19.-22. aprill 2018

Stephanie Felber, kohaspetsiifiline kaasaegse tantsu uurimuslabor

Tasuta

 

19.-22. aprill 2018

Stephanie Felber & Barbara Lehtna: „CORAM PUBLICO“

 

Liikumislabor: Avalikku Ruumi kujundades
Töötuba ja performatiivne sekkumine avalikus ruumis

 

Kuidas kujundada avalikust linnaruumist oma mängumaa? Milline on avalik ruum, milline isiklik ruum? Mis hetkel tulevad mängu žestid, kindlad käitumisnormid ja väljakujunenud tavamustrid?
Liikumislaboris uurime, kuidas on võimalik just liikumise abil avalikku ruumi tunnetada ja performatiivselt muuta. Töötoas püüame luua liikumiskeele, mis põhineb linnamaastikel saadud ühistest kogemustest. Seejärel püüame kogutud ning läbitunnetatud materjalile toetudes mõelda, kuidas vormida sellest kõigile osalejate sobiv avalik sekkumine

 

Labor annab võimaluse uurida füüsilise suhtluse erinevaid tasemeid ning märgata erinevaid väikeseid reegleid, millele oma igapäevaelus toetume. Kõigi meie kehad on tuttavad teatud märkide, žestide ning liikumissüsteemidega, nüüd on võimalik uurida, miks see nii on. Uurimustöö viime läbi nii individuaalsetel kui ka grupitööl põhinevate harjutuste abil.

 

Töötoa tulemiks on Tallinna linnaruumis esitletav/mängitav/katsetatav performatiivne sekkumine, mis toimub Goethe Instituudi korraldatud festivali “Saksa kevad” raames.

 

Liikumislabori vorm:
1. Töötuba TantsuRUUMis
2. Performatiivsed sekkumised Tallinna linnaruumis Goethe Instituudi festivali “Saksa Kevad” raames
3. Tagasiside andmise ja saamise võimalus

 

Ajaline raam ja asukoht:
Töötuba:
19. aprill 2018 kl 11:30 – 14:30 & 20. aprill 2018 kl 11:30 – 15:30 TantsuRUUM
(Eesti Tantsuagentuur, Hobujaama 12, Tallinn)

 

Sekkumised:
21. aprill kl 10:30 – 12:00 Telliskivi loomelinnakus
22. aprill kl 15:00 – 16:30 Harju ja Viru tänavatel

 

Osalemine:
Töötuba on suunatud inimestele, kes tunnevad huvi avalikus ruumis liikumise vastu.
Osalemine on tasuta, ent vajalik on kohalolu töötoa kõikides osades.
Töötuba mahutab kuni kuus huvilist.

 

Töötoa keel:
Inglise keel (vajaduse korral tõlge eesti ja saksa keelde)

 

Registreerimise tähtaeg:
12. aprill 2018
Registreerimiseks ja küsimuste korral palume pöörduda: joannakkalm@gmail.com

 

www.stephanie-felber.de
Stephanie Felber tegeleb oma töödes peamiselt sotsiaalsete teemadega ja teda huvitavad peamiselt inimestevaheline suhtlus, mis toimub avalikus ning jagatud ruumis. Tema tantsualaste teoste loomist on siiani toetanud Müncheni linn, Goethe Instituut, Bavaaria Riiklik Kaasaegse Tantsu Liit ja Cologne Kunstsalongstiftung Quartier. Tema töid on mängitud Pathose Ateljees Münchenis, Leipzigis (töö pälvis parima Saksa Tantsu Soolo auhinna), Quartier am Hafen Cologne’is ja paljudes teistes kohtades.

Stephanie viib pidevalt läbi rahvusvahelisi loenguid ning töötube. Aastatel 2011-2012 oli ta ka Müncheni Kaunite Kunstide Akadeemia lektor, pidades loenguid teemal “playing around the concept of enough”. Stephaniet huvitab lisaks visuaalne kunst ning selle kasutamine tantsukunstis. Ta on loonud koreograafiaid erinevate liikumispuuetega inimestele, millest ühe näitena võib esile tuua projekti “Oh happy day Inklusionschor”. Selles töös loodi koreograafia 190-le erineva füüsilise võimekusega inimesele, mille eest pälvis Stephanie 2015. aastal ka Baieri Sotsiaalministeeriumi kultuuriauhinna “Miteinaderpreis”.

 

www.barbaralehtna.com
Barbara Lehtna on vabakutseline etenduskunstnik ja lavastaja, kes sehkendab peamiselt tantsuga. Tema peamisteks huvideks on päris inimeste päris lood, avaliku ruumi mõtestamine ning nende kahe ühte sidumine füüsilise teatri keele abil.

Igapäevaselt on ta Doris Uhlich’i rahvusvahelise tantsukompanii liige ning töötab palju erinevate koreograafide ja lavastajatega üle Euroopa (nt. Julian Hetzel, Chris Kondek, Christiane Kühl, Viesturs Meikšanš, Rafal Dziemidok jt). Ta loob regulaarselt ka oma lavastusi ning armastab luua suurvorme, kus laval on korraga tihti rohkem kui 100 inimest. Ta on huvitatud visuaalse ning füüsilise teatri ühendamisest läbi erinevate liikumiskatsetuste.