Viimast korda võimalus näha suurel laval revüüteater Starlight Cabaret estraadi grand old man Kalju Saarekesele pühendatud lavastust „Life is a Cabaret“

lc_555x800

Etendub 21.novembril kell 19.00 Salme Kultuurikeskuses.
Etendusõhtu on pühendatud Kalju Saarekesele, kes pühendas 40 aastat oma elust revüükunsti edendamisele, lavastades hulga menukaid estraaditantse ja meeldejäävaid varieteekavasid. Koos lavastusega “Life is a Cabaret” tähistame tema 90. sünniaastapäeva.

Dokumentaalrevüü „Life is a Cabaret“ viib vaataja läbi olulise poolsajandi Eesti meelelahutusmaailma ajaloos. Lugu saab alguse 1940ndatel, kui lavale astuvad ajastut inspireerinud isiksused – Artur Rinne, saksa revüüstaar Marika Rökk ning maailma esimene mustanahaline superstaar Josephine Baker. Kuuekümnendate sula ajal alustasid oma lavateed estraaditähed Vello Orumets, Boris Lehtlaan, Heidy Tamme, Marju Kuut jt. Lavastus kulmineerub varietee kuldajaga, mil anti etendusi Haapsalu Kalurikolhoosi „Lääne Kalur“ varietees ja legendaarses „Kihnu Jõnnis“. Samuti elustatakse hetki Viru Varietee edukatest lavastusest läbi Eesti varietee suurkuju Kalju Saarekese meenutuste ja tema unustamatute tantsunumbrite. Revüüõhtu on ajastu atmosfääri, sündmuste taasloomine ja kohtumine tänaseks unustusse vajunud staaridega nii Eesti kui maailma estraadiajaloost.

Lavale tuuakse kokku 23 suurejoonelist revüünumbrit kümne tantsija ja kahe laulja elavas esituses, mis on inspireeritud ajastu muusikast ja esteetikast nii liikumiskeeles kui ka kostüümides. Lavastuse tantsunumbrid on paljuski püütud taastada originaalilähedaselt, et tuua vaatajani vanameistri unikaalne ja väga musikaalne koreograafikäekiri. Numbrite taastamisel on olnud abiks koreograafid Elo Unt, Marina Kesler, Argo Liik, Liisa Laine ja teised.

Kalju Saareke (15.08.1926 – 20.09.2015) oli eesti professionaalse varieteetantsu looja ning kõige kauaaegsem ja visam viljeleja. Tänavu oleks vanameister tähistanud oma 90. juubelit. Tantsukunsti kergema žanri edendamisele pühendas ta 40 aastat oma elust, lavastades hulga menukaid estraaditantse ja meeldejäävaid varieteekavasid.

„Life is a Cabaret“

Eesti Tantsuagentuuri revüüteater Starlight Cabaret
Stsenaarium ja lavastus: Kristjan Kurm
Kostüümid, koreograafia ja lavastus: Elo Unt
Laulusolistid: Ira Haak ja Bert Pringi või Kalle Sepp
Artistid: Liisi Org, Britt Kõrsmaa, Marit Mets, Egle-Riin Rüütel, Kätlin Hallik, Marion Saarna, Mari Simm või Olga Privis, Sergei Kuznetsov, Paul Reinolt, Robert Veskus või Kardo Kukk
AV tehniline teostus ja helirežisöör: Alo Jaanivald ja DC Audio OÜ
Valguskujundus ja tehniline teostus: Karel Kansvein ja Xell Light OÜ
Videokujundus: Taavet Jansen

Piletid hinnaga:
Täispilet 20€
sooduspilet 15€ (õpilased, pensionärid, õpetajad)

Lisainfo www.starlightcabaret.ee
Korraldab Eesti Tantsuagentuur
Esietendus 10. oktoobril 2014 Tallinnas, Sokos Hotel Viru Show & Dinner restoranis Merineitsi.

Sihtasutus Eesti Tantsuagentuur on tantsukeskus, mille eesmärgiks on tantsukunsti jätkusuutlikkuse ja kvaliteedi tagamine Eestis, pakkudes kaasaegset ja professionaalset tantsuõpet, loome- ja esinemisvõimalusi tantsukunstnikele, tantsuõpetajatele ning tantsuga tegelevatele lastele ja noortele. Oluline osa ETA tegevustest on suunatud väljapoole pealinna, et pakkuda tantsukunsti vaatamise võimalusi Tantsutuuril ning esinemisvõimalusi lastele ja noortele Festivali Koolitants tegevuste raames. ETA tegevused hõlmavad kõiki tantsukunstiga seotud tegevusi: loometegevust, etendustegevust, huviharidust ja tantsijate koolitust, üle-Eestilist valdkonna infovahetust ja koostööd ning tantsukunsti jätkusuutlikkuse tõstmist regionaalselt läbi Koolitantsu ja Tantsutuuri tegevuste. ETA teeb aktiivset koostööd teiste erialaliitude ja sarnaste eesmärkidega (tantsu)organisatsioonidega nii Eestis kui ka välismaal.