Algaval hooajal jõuavad lavale neli uuslavastust üle-Eestilise Koolitantsu Kompanii esituses

Algaval hooajal jõuavad lavale neli uuslavastust üle-Eestilise Koolitantsu Kompanii esituses

 

Augustis on koos tantsijatega proovisaalis koreograafid Ruslan Stepanov, Aleksandr (Sass) Žemžurov ja Andre Laine, et kevadel Koolitantsu töötubadest valitud kuuekümne noorega luua kolm erineva žanri tantsulavastust. Oktoobris alustab proovidega ka Eliisa Sirelpuu.

Ruslanile on see juba kolmas kord Koolitantsu Kompanii (KoKo) tantsijatega koos töötada. Eelmisel aastal etendus tema osalusel tantsulavastus „Lendav banaan“, mida sai vaadata Põlvas, Tartus ja Tallinnas. Selle aasta maakondlikel tantsupäevadel etendus Tallinna Balletikooli kaasaegse tantsu õppesuuna õpilastele loodud „Kitš“. Uuslavastus „Aus?“ on loodud koos viieteistkümne tantsijaga ning jutustab südamliku ja Ruslanile iseloomulikult abstraktse loo tänapäevasest suhtlusest inimeste vahel.

Sass, kes aasta alguses osales Koolitantsul esmakordselt õhtujuhina, lavastab kahekümne viie noorega tantsulavastust meie kõrval ja seas elavatest superkangelastest. Hetkel veel pealkirjata lavastuses ei karda tantsijad laval olla nemad ise, koos oma tugevuste ja puudustega. Tõeline energiapomm noortest noortele!

Põlvamaalt pärit tantsuõpetaja ja koreograaf Andre Laine sekundeerib teistele sel aastal eesti tantsu teemalise lavastusega „Jaht“. Eesti tantsu pärandile on loomulikult vint peale keeratud ning tegemist on kõikidele rahvatantsufännidele kohustusliku etendusega!

KoKo viienda lennu lavastus „Jaht“ esietendub juba 28.septembril Võru Kandles. KoKo kuuenda ja seitsmenda lennu lavastusi „Aus?“ ja „…“ jõuavad publikuni esmakordselt 13.oktoobril Kumu auditooriumis. Kaheksas lend koos Eliisa Sirelpuuga tantsib jaanuarist märtsini Koolitantsu maakondlikel tantsupäevadel.

 

Tants liigutab!

#koko5

#koko6

#koko7