Suurprojekt “EESTI TANTSIB” saab avalöögi 31. detsembril 2017 Vabaduse väljakul!

Tantsi koos Eestiga juubeliaastasse!

 

Suur heameel on aasta lõpetada uudisega, et 31. detsembril kell 11.00 saab Eesti Tantsuagentuuri eestvedamisel ETV otsesaates „Sajaga juubeliaastasse“ avalöögi suurprojekt „Eesti tantsib“, kui Vabaduse väljakule koguneb 100 tantsijat, kes esitavad tervele Eestile väljakutse osaleda tantsuaktsioonis, mis on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

 

Veebilehel err.ee/eestitantsib on väljas viis spetsiaalselt „Eesti tantsib“ kampaania tarbeks loodud originaaltantsu videot koos õpetustega. Valida saab eesti tantsu, kaasaegse tantsu, balleti, showtantsu ja tänavatantsu vahel. Tunnustatud ja armastatud koreograafid Teet Kask, Külli Roosna, Kenneth Flak, Liisa Laine, Alisa Tsitseronova ja Argo Liik on teinud tantsud just selle mõttega, et absoluutselt igaüks saaks hakkama, olenemata eelnevast tantsukogemusest.

 

„Koolitants on juba veerand sajandit kutsunud tantsima noori ning nüüd kutsume tantsima kogu Eesti,“ rääkis Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein. „Koolitantsul panevad noored end proovile mitmetes erinevates žanrites ja sama võimaluse anname ka kõigile kampaanias osalejatele.“

 

Tantsida võib kõikjal: kodus, kontoris, ametiasutustes, looduses, kus iganes ennast mugavalt ja hästi tunnete. Osalema oodatakse absoluutselt kõiki – lapsi, sõpruskondi, töökollektiive, asutusi, üksikisikuid. Kõigi viie tantsu saateks kõlav muusika pärineb Raadio 2 eestvedamisel kokku pandud Saja Aasta Hiti tabelist, kus on esindatud Eesti rahva kõige lemmikumad lood läbi aegade.

 

„Mul on ääretult hea meel, et „Eesti tantsib“ projektiga on ühinenud meie tantsumaailma absoluutsed tipud oma žanrites,“ rääkis projekti ERRi poolne koordinaator Kerttu Kaldoja. „Teet Kask lõi meile imeilusa balletikoreograafia Arvo Pärdi muusikale, mida õppevideos esitles koos Estonia esibaleriini Luana Georgiga. Hämmastav on see, et kaks nii suurt professionaali suutsid luua midagi nii kerget, et kindlasti saab iga inimene nende loominguga hakkama,“ lisas ta. „Suur rõõm oli ka näiteks  tänavatantsu maailmatippu kuuluva Alisa Tsitseronova üle, kes kõigi huviliste jaoks lõi oma ääretult ägeda versiooni Toe Tagi muusikale.“

 

Projektis osalemiseks:
•        vali veebilehelt err.ee/eestitantsib välja meelepärane tants;
•        õpi video järgi selgeks kõik tantsusammud;
•        laadi alla vajalik muusika ning filmi õpitud tants üles;
•        laadi loodud video samale lehele üles ja/või jaga sotsiaalmeedias teemamärkega #eestitantsib ja #EV100;
•        esita väljakutse sõpradele või kolleegidele tantsupisiku levitamiseks.

 

Projekt kestab kuni 31. detsembrini 2018!

 

„Eesti tantsib“ jätkab Soome 100. aastapäeva tähistamiseks ellu kutsutud kampaaniat „Koko Suomi tanssii“.

„Et Eesti tähistab oma 100. sünnipäeva, siis otsustasime oma kampaania Eestile kinkida. Mis saaks olla parem kink kui rõõm koos tantsimisest ja tantsudest, mis toovad kokku kõige erinevamad inimesed üle riigi,“ rääkis meie hea koostööpartner ja Soome projektijuht Riitta Aittokallio.

 

Osale suures tantsukampaanias!

Tulge kõik tantsima! Meil on hea meel tuua Soome populaarne tantsualgatus Koko Suomi tanssii Eestisse, kus sellest on saanud Eesti tantsib! Üheskoos heade sõpradega tantsisime Soome viimase tantsu siin Tallinnas, et tantsupisik ametlikult üle Soome lahe tuua. Kampaania on pannud põhjanaabrite juures tantsima arstid ja kirikuõpetajad, kooliõpilased ja poliitikud. Algaval aastal tantsime Eestis!KUIDAS OSALEDA? Vaata siit: bit.ly/soometants- – -Infot jagatakse ka suurel #EV100 peol Vabaduse väljakul 31. detsembil ja ETVs!- – -Aitäh meie headele tantsukaaslastele: Eesti Tantsuagentuur, Soome suursaatkond Tallinnas – Suomen suurlähetystö Tallinna, hotell Viru, Tanssin Tiedotuskeskus-Dance Info Finland#eestitantsib #kokosuomitanssii

Опубликовано Soome Instituut Пятница, 29 декабря 2017 г.

 

Paneme kogu Eesti tantsima ja teeme vabariigile kingituse!

 

Kampaaniat “Eesti tantsib” korraldavad Koolitants, Eesti Rahvusringhääling koos Eesti Tantsuagentuuri ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

 

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info ettevalmistuste ja sündmuste kohta www.EV100.ee.

 

Vaata veel:

https://menu.err.ee/651404/tantsi-koos-eestiga-juubeliaastasse

https://menu.err.ee/651434/galerii-eesti-tantsib-videote-salvestamine

 

Säravat ja meeldejäävat aastavahetust!

Tantsime koos uude aastasse!