IDA- JA LÄÄNE-VIRUMAA maakondlik tantsupäev 28.01.2018! Edasipääsejad ja pildigalerii!

Foto: Ekaterina Soorsk

 

28. jaanuaril kogunesid tantsijad üle kogu Ida- ja Lääne-Virumaa Kohtla-Järve kultuurikeskusesse, kus toimus festivali Koolitants 2018 järjekordne maakondlik tantsupäev.

 

Ida- ja Lääne-Virumaa tantsupäeva kaks kontserti paistsid silma esinejate tantsutehnilise taseme, temperamentsete etteastete ja säravate kostüümide poolest. Populaarseimaks tantsužanriks oli showtants, kus mõõtu võttis 16 tantsu.

 

Žüriiliikme Kaja Kreitzbergi sõnul oli Kohtla-Järve kontsertide puhul väga sümpaatne, et mõned tantsustuudiod olid loonud oma tantsud Eesti heliloojate loomingule, mis on ka selleaastase festivali üks eripära. Eraldi tõi Kreitzberg välja Väike-Maarja gümnaasiumi 9. klassi omaloomingulise tantsu pealkirjaga “Vihmaloits”, hinnates kõrgelt tantsu väga huvitavat koreograafiat ja ideed. Tants sai ka žürii eripreemia ajaloo tõlgendamise eest läbi tantsu.

 

“Ida- ja Lääne-Virumaa puhul innustame tantsuõpetajaid julgelt žürii tagasisidet küsima. Kui teistes linnades otsivad tantsuõpetajad dialoogi žüriiliikmetega ka ise ning nendega oma loomingu üle julgelt arutlevad, siis Kohtla-Järvel olnud juhendajatele soovitame siinkohal haarata rohkem initsiatiivi. Žüriid ei maksa karta – nad peegeldavad tehtut tagasi ning annavad parima, et juhendajaid/tantsuõpetajaid inspireerida ja julgustada. Ida- ja Lääne-Virumaa tantsupäevad on alati kultuuriliselt Koolitantsul väga omamoodi olnud ning nii ka sel korral, mis oma olemuslikult on väga tervitatav. Meie, kui korraldajate jaoks on küsimus ja murekoht aga see, kuidas selle piirkonna juhendajaid ja tegijaid rohkem üle Eesti oma kolleegidega suhtlema saada,” kommenteeris festivali peakorraldaja Raido Bergstein.

 

Peale Kaja Kreitzbergi kuuluvad maakondlike tantsupäevade žüriisse Eliisa Sirelpuu ja Aleksandr Žemžurov, kes pärast iga kontserti valivad välja edasipääsejad finaalkontserdile ning tunnustavad parimaid eripreemiatega.

Ka sel aastal, olles ära vaadanud kõik maakondlikud tantsuvoorud, valib žürii märtsis välja n-ö jokkerid, kes pääsevad otse finaalkontserdile – seega on kõigil mitte edasi saanutel pöidla hoidmiseks põhjust kuni maakondlike tantsupäevade lõpuni.

 

Finaalkontserdile edasipääsejad on:

 

Arabesk, “Kingitus emale”, juhendaja Tatjana Tarakanova, 1.-4. klass, lastetants
Järve gümnaasium, “Läbi loori”, tantsu autorid on õpilased, 4.-7. klass, kooli tants
Radost, “Vabasta mind”, Juhendaja Viktoria Prodanova, 6.-9. klass, kaasaegne jazz
Lions, “Äikese lapsed”, juhendaja Elena Loseva, 4.-7. klass, tänavatants
Funny Kids, “Tunne biiti”, juhendaja Oleg Harkov, 6.-9. klass, tänavatants
Viis Tähte, “Arg Kosilane”, juhendaja Ainikki Seppar, 6.-9. klass, eesti tants
Varjud, “Lähen õue”, juhendaja Nadežda Sutõrina, 4.-7. klass, rahvaste tantsud
Antree, “Meie stiilis”, juhendaja Nadežda Slyusarenko, 4.-7. klass, showtants
Varjud, “Triller”, juhendaja Valeria Vetoškina, 6.-9. klass, showtants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Tantsuline ajaloo käsitlus – Lions, “Lahing Narva eest”, juhendaja Elena Loseva, 10.-12. klass, showtants
Kirglik esitus – Antree, “Lihtsalt nii”, juhendaja Nadezhda Slyusarenko, 10.-12. klass, kaasaegne jazz
Ajaloo tõlgendamise eest läbi tantsu – VMG 9. klass, “Vihmaloits”, 6.-9. klass, kooli tants
Tantsijatele särava esituse eest – Antree, “Sõbrannad”, juhendaja Nadežda Slyusarenko, mudilased, lastetants

 

Traditsiooniliselt käib festivali maakondlike tantsupäevadega kaasas ka Koolitantsu Kompanii, kes hoolitseb publiku eest seni, kuni tehakse teatavaks finalistid.

Eliisa Sirelpuu tantsulavastus “Minu rada” toob lavale Koolitantsu Kompanii kaheksanda lennu, mille moodustavad kolm andekat noort tantsijat: Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja.

 

ETV2 toob Ida- ja Lääne-Virumaa tantsupäeva televaatajateni 25. veebruaril.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Ida- ja Lääne-Virumaa maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!