JÄRVA- JA RAPLAMAA maakondlik tantsupäev 02.02.2018! Edasipääsejad ja pildigalerii!

Foto: Ekaterina Soorsk

 

2. veebruaril jõudis Koolitantsu karussell järjega Paidesse, kus toimus Järva- ja Raplamaa maakondlik tantsupäev. Paide muusika- ja teatrimajas sai näha põnevat omaloomingut kõigis kaheksas tantsužanris.

 

Maakondlike tantsupäevade žüriiliikme Kaja Kreitzbergi sõnul jäi tantsupäeval silma, et lavale oli toodud just palju sotsiaalseid teemasid. Tantsiti netisõltuvusest, emaarmastusest, tõrjumisest, erinevuste tolereerimisest.

Kontserdi sidus tervikuks õhtujuht Kadri Toomsalu, kes Paides kehastus nii Tootsiks, Äpuks kui ka “Nukitsamehe” metsamooriks, tehes niimoodi Eesti juubeliaastal kummarduse meie tele- ja filmikunstile.

Finaalkontserdile edasipääsejad ja eripreemiate saajad valis kontserdi lõpus välja žürii koosseisus Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg ja Aleksandr Žemžurov. Olles ära vaadanud kõik maakondlikud tantsuvoorud, valib žürii märtsis välja ka n-ö jokkerid, kes pääsevad samuti finaalkontserdile.

 

Finaalkontserdile edasipääsejad on:

 

Valtu põhikooli Sipsik, “Kingitus”, juhendaja Kadi Saks, 1.-4. klass, lastetants
Lihtsalt Poisid, “Kõikide laps”, juhendaja Tarmo Alt, 4.-7. klass, kooli tants
Paide ühisgümnaasiumi Zetod, “Zetopop”, Ühistöö, 6.-9. klass, kooli tants
Paide gümnaasiumi Siuh ja Viuh, “Lähme maasikille”, tantsu autor Andre Laine, 4.-7. klass, eesti tants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Olulise teema käsitlemine – Rapla tantsustuudio, “Lühis”, juhendaja Liis Pärn, 6.-9. klass, tänavatants
Mõtlemapanev lavastus – Rapla tantsustuudio, “Ma sooviksin olla nagu tema!”, juhendaja Sandra Vilismäe, 6.-9. klass, kaasaegne jazz
Mänguline õhustik – Paide gümnaasiumi 5B, “Muu ei loe”, juhendajad Gendra Alev ja Melani Adrat, 4.-7. klass, kooli tants

 

Kõikidel maakondlike tantsupäevade kontsertidel saab näha ka Koolitantsu Kompanii kaheksanda lennu lavastust “Minu rada”, mille koreograafiks on Eliisa Sirelpuu. Lavastuses tantsivad Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja. Kaasaegse jazzi žanris loodud lavastus jätkab traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad tunnustatud koreograafide töödes. “Minu rada” helikujunduse on loonud Jonas Kaarnamets.

 

Järva- ja Raplamaa tantsupäev on ETV2 eetris 4. märtsil.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Järva- ja Raplamaa maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

Vaata ka: www.err.ee/eestitantsib

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!