JÕGEVAMAA maakondlik tantsupäev 17.02.2018! Tulemused ja pildigalerii!

Foto: Karolin Käärik

 

Möödunud laupäeval toimunud Koolitants 2018 Jõgevamaa tantsupäev üllatas suure osavõtjate arvuga.

 

Festivali peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul juhtus Jõgeval sel aastal väike ime, kus aastaid 17 tantsu välja toonud maakond üllatas sel korral pea 30 tantsuga. “Jätkugu juhendajatel vaid jõudu lapsi tantsu juures hoida,” lisas Bergstein.

 

Jõgevamaa tantsupäev oli žürii hinnangul väga mitmekülgne, esindatud olid pea kõik tantsužanrid. Enim oli loodud omaloomingulisi tantse lastetantsude žanris, kus žürii liige Kaja Kreitzberg tõi välja tantsustuudio Dance Dream B rühma tantsuga “Nukitsamehed”, hinnates tantsu väga jõuliseks ja võimsaks. Kõrgelt hindas Kreitzberg ka Föönixi tantsu “Kohtumised” kaasaegse jazzi tantsužanris, kui väga mõtlemapanevat numbrit inimsuhetest, mis oli loodud vaid nappide koreograafiliste võtetega. Tantsukooli Cestants tants “Kirbud” showtantsude žanris jäi žüriile silma oma vahva humoorikuse ja põneva muusika valiku poolest. Ei tule tihti ette, et showtants on loodud just Mozarti muusikale.

 

Koos Kaja Kreitzbergiga hindas Jõgevamaa tantsupäeval žüriis tantse ka Eliisa Sirelpuu.

Pärast kõiki maakondlike tantsupäevasid valib žürii märtsis välja ka niinimetatud jokkertantsud, kes pääsevad samuti finaalkontserdile.

 

Jõgevamaa tantsupäevalt edasi finaalkontserdile lähevad:

 

Karikakra Nööbikesed, “Jänkukeste saunapäev”, juhendaja Ave Anslan, mudilased, lastetants

Tantsustuudio Dance Dream B rühm, “Nukitsamehed”, juhendaja Rita Muttel, 1.-4. klass, lastetants

Föönix, “Kohtumised”, juhendaja Eline Selgis, 10.-12. klass, kaasaegne jazz

Tantsukool Cestants, “Kirbud”, juhendaja Silver Soorsk, 10.-12. klass, showtants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Hea teema käsitlus – JJ-Street Tantsukool – Jõgeva, “Kosmos – siit me tuleme!”, juhendaja Kaspar Päll, 4.-7. klass, tänavatants

Eesti pidu! – Lutsu kivid, “Tants Läänemerele”, juhendaja Mariko Passel, 10.-12. klass, kooli tants

Hea stiilitunnetus – Tantsustuudio Dance Dream C rühm, “Nad ei tea mu nime”, juhendaja Rita Muttel, 10.-12. klass, vabatants

 

Maakondlike tantsupäevade kontsertidel saab näha ka Koolitantsu Kompanii kaheksanda lennu lavastust “Minu rada”, mille koreograafiks on Eliisa Sirelpuu. Lavastuses tantsivad Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja. Kaasaegse jazzi žanris loodud lavastus jätkab traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad tunnustatud koreograafide töödes. “Minu rada” helikujunduse on loonud Jonas Kaarnamets. Lavastuse produtseeris Eesti tantsuagentuur.

 

ETV2 toob Jõgevamaa tantsupäeva televaatajateni 18. märtsil 2018.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Jõgevamaa maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

Vaata ka: www.err.ee/eestitantsib

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!