Marek Vetik TantsuRUUMis: VABADUSE STIILID, breiktantsu sessioonid 5.-9. veebruar 2018

 

liikumisSESOON jätkab kevadesse uue hooga
kohalikelt ja kaugetelt kohalikelt siinsetele kohalikele
teadmised liikumas mitmesuunaliselt
< > < > < >

 

5.-9. veebruar kell 10-12
Marek Vetik VABADUSE STIILID
Breiktantsu sessioonid

 

Käesolevate sessioonide peamiseks eesmärgiks on tutvustada tantsustiili nimega breiktants (break dance, bboying) – selle päritolu, kaasaskäivat filosoofiat, vajalikkust ja erinevaid suundumusi. Me omandame breiktantsu baaselemendid- ja aspektid ning nende omavahelise suhestumise, lisaks muud sobilikud liikumised, jõudes lõpmatute võimalike stiilivariatsioonideni.

 

Sessioon 1: Footwork
Tegemist on põrandapõhise liikumisega, mis koosnes algselt lihtsatest sammudest maas säilitades tasakaalu toetudes kätele. Breigi arenedes on sellest saanud kõige loomingulisem ja mitmekesisem element, millel on mitmeid alastiile. Footwork on breiktantsu essents.

 

Sessioon 2: Toprock + go-downs
Nende elementide abil näidatakse musikaalsust ja oma karakterit. Tegemist on kõige sotsiaalsema osaga breiktantsust. Toprocki sooritatakse püstiolles vahetult enne põrandasse minemist / põrandast tulekut ja powermoves’ide sooritamist.

 

Sessioon 3: Freezes + transitions
Freezes on keha positsioonid erinevates vormides ja kujudes, tavaliselt balansseerudes kätel, peal, küünarnukkidel ja õlgadel. Neid kasutatakse, et kehaga “näidata” muusika jõulisi lööke ja pause sel hetkel valitud poosis korraks peatudes.

 

Sessioon 4: powermoves + powertricks
Kõige äratuntavamad elemendid breiktantsus nagu spinning, flying, jumping. Need on kõige atleetlikumad liikumised, mille puhul on suur roll füüsikaseaduste ja liigutuste dünaamika õigel rakendamisel.

 

Sessioon 5: “Complicating” + jam
Viimasel sessioonil toome kokku kõik neli elementi ning uurime, mis juhtub neid sidudes.

 

See ya!

 

Bboy Marek (Marek Vetik) on teada-tuntud tänavatantsija Eestis. Ta alustas breiktantsuga 1998. aastal ning on hetkeseisuga 5-korde Eesti meister, Red Bull BC One Baltics võitja, kahel korral esindanud Eestit Battle of the Year’il oma trupiga Submissions. Lisaks võistlemisele osaleb ta erinevates teatri-, filmi- ja meelelahutusprojektides. Talle meeldib jagada oma teadmisi hip hopi, breiktantsu ja üldiselt tantsu kohta ning motiveerida inimesi ennast väljendama kehaga liikumiskunsti kaudu.

_____________________________________________________________________
liikumisSESOONi hind > 5 eurot kord või 20 eurot nädal
Toimumiskoht > TantsuRUUM Eesti Tantsuagentuuris
Registreerimine > http://tantsuagentuur.ee/event/liikumissesoon-2/
Üldkontakt > Jane Miller-Pärnamägi jane@tantsuagentuur.ee
Programmi koordinaator > Joanna Kalm joannakkalm@gmail.com
_____________________________________________________________________

liikumisSESOON on tantsu-ja liikumispraktika keskne formaat, mis pakub regulaarset professionaalse treeningu võimalust ning toetab teadmiste jagamist ja dialoogi valdkonnas tegutsevate tantsu-, teatri- ja etenduskunstnike vahel, kes tegutsevad Eestis.

liikumisSESOON on alguse saanud Sõltumatu Tantsu Laval 2016/17 hooajal ning selle projekti algatajaks ja eestvedajaks on tantsukunstnik Joanna Kalm.
Uuel hooajal toimub liikumisSESOON uues kohas – TantsuRUUMis!

TantsuRUUM on toetav keskkond ja kohtumispaik tantsuprofessionaalidele. Tegemist on tantsuprofessionaalide koostöö – ja arenguplatvormiga, mida viib ellu Eesti Tantsuagentuur koostöös Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liiduga.

 

Toetajad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.