VALGAMAA maakondlik tantsupäev 03.02.2018! Tulemused ja pildigalerii!

Foto: Ekaterina Soorsk

 

Möödunud nädalavahetusel jõudis Koolitants Lõuna-Eestisse, kui Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus täitus naerusuiste tantsijatega.

 

Pea kahetunnisel kontserdil sai näha rohkesti põnevat omaloomingut. Leidlikud, läbimõeldud ja temperamentsed tantsunumbrid, milledest žürii liige Kaja Kreitzberg tõi välja Studio Joy (B-boys Squad) tantsu “Ettekandjad” ja JJ-Street tantsukooli esituses tantsu “JJ-Street Breik”, leidsid palju head tagasisidet žüriilt ja sooja vastuvõtu publikut.

 

Žüriiliikmel Aleksandr Žemžurovil jagus tantsupäeva kirjeldades ainult häid sõnu. “Valgamaa tantsupäev oli väga eriline, kodune ja hubane. Soe Lõuna-Eesti vastuvõtt andis kohe ennast tunda. Tantsijad ei kiirustanud vaid nautisid seda, mis laval toimus. Juhendajate silmad särasid ja nad muretsesid, et laval ikka kõik hästi läheks. Oleme väga tänulikud juhendajatele ja vanematele, et väikeses piirkonnas, kus noored pole võib-olla nii aktiivsed, näevad nad vaeva, et lapsi motiveerida ja tantsimist õpetada,” ütles Žemžurov.

 

Iga kontserdi lõpus valib oma ala professionaalidest koosnev žürii koosseisus Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg ja Aleksandr Žemžurov välja tantsud, mis pääsevad edasi finaalkontserdile. Samuti tunnustatakse parimaid eripreemiatega.

Ka sel aastal, olles ära vaadanud kõik maakondlikud tantsuvoorud, valib žürii märtsis välja ka niinimetatud jokkerid, kes pääsevad otse finaalkontserdile.

 

Finaalkontserdile edasipääsejad on:

 

Tantsutrupp LP, “Tähtedelt”, juhendaja Egely Pruuli, tantsu autor juhendaja ja tantsijad, 6.-9. klass, vabatants

Studio Joy (B-boys Squad), “Ettekandjad”, juhendaja Alexander Makarov, 4.-7. klass, tänavatants

JJ-Street Tantsukool, “JJ-Street Breik”, juhendaja Markus Tõnissaar, 10.-12. klass, tänavatants

Studio Joy (Klaim), “ME”, juhendaja Alexander Makarov, 6.-9. klass, tänavatants

 

Eripreemiatega tunnustati:

 

Eesti pidu! – Tantsuklubi HOP, “Helisev maailm”, juhendaja Kerli Vessin, 1.-4. klass, lastetants

Hea rollikehastus – Esteetika- ja tantsukool, “Pole kurjust ilma heata”, juhendaja Kätlin Kase, 1.-4. klass, lastetants

 

Eliisa Sirelpuu tantsulavastuse “Minu rada” toob lavale Koolitantsu Kompanii kaheksas lend, mille moodustavad kolm andekat noort tantsijat. Greetel Joanna Võrk, Alexandra Katariina Org ja Margarita Oja toovad lavale pea pooletunnise tantsulavastuse, mis otsib vastuseid küsimusele, mida nad ütleksid Eestile, kui too oleks inimene. Eliisa Sirelpuu kaasaegse jazzi žanris loodud lavastus jätkab traditsiooni tuua Koolitantsu lavadele andekad noored tantsijad tunnustatud koreograafide töödes. “Minu rada” helikujunduse on loonud Jonas Kaarnamets. Lavastuse produtseeris Eesti Tantsuagentuur.

 

ETV2 toob Valgamaa tantsupäeva kõikide televaatajateni 18. veebruaril 2018.

 

Festival Koolitants tänab kõiki Valgamaa maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsuõpetajaid ja tantsijaid ning publikut!

 

PILDIGALERII: menu.err.ee

 

Vaata ka: www.err.ee/eestitantsib

 

#EV100kingitus #koolitants

 

Tants liigutab!