Festival Koolitants 2020 ootab osalema põnevaid ja omanäolisi tantse ning tantsulavastusi

Algab tantsude registreerimine Koolitantsu festivalile. 4. – 18. detsembrini saab registreerida festivalil osalevaid tantse Koolitantsu andmebaasis. Sel hooajal on Koolitantsul ees rida uuendusi, mis keskenduvad omanäolistele ja põnevatele loomelahendustele.  Jaanuaris ja veebraris toimuvatele maakondlikele tantsupäevadele on oodatud kõik tantsuga tegelevad noored, sõltumata nende tantsualasest ettevalmistusest.

Koolitants 2020 toimub kolmes etapis, et tants jõuaks veel laiema vaatajaskonnani. Maakondlikele tantsupäevadele on oodatud kõik maakonnas tegutsevad tantsutrupid ja -kooslused. Neist valib žürii välja piirkondlikele tantsupäevadele pääsejad. Piirkondlikelt tantsupäevadelt teeb lõppkontserdi lavastusmeeskond valiku tantsudest, mis jõuavad lavale esmakordselt Ugala teatris toimuvatel lõppkontsertidel aprillis.

Esmakordselt on Koolitantsule oodatud noorte tantsulavastused. Videovooru tähtaeg on 30. jaanuaril ja sealt valitud tantsulavastused jõuavad lavale piirkondlikel tantsupäevadel, kust omakorda pääseb valik osalema Viljandis toimuvasse Koolitants 2020 lõppkontsertide programmi. Festivali Koolitants peakorraldaja Raido Bergstein selgitab: „Tantsijatel on seekord võimalik lavale astuda ka pikemas tantsulavastuse vormis. Ootame süvendatud teemakäsitlusi ja koreograafia arendusi, mis vajavad pikemat lava-aega, kui üks tantsunumber seda võimaldab.“

Iga vanuseastme grand prix kuulutab lõppkontsertide žürii välja koos otsuse põhjendusega festivali lõpus.

Koolitantsule on oodatud eakohased ja selgelt tajutava tervikuna loodud tantsud ja tantsulavastused üle kogu Eesti. Tants on kunst!

Lisainfo: koolitants@koolitants.ee