Koolitants: Saaremaa tantsupäeva tunnustused

25. jaanuaril tantsisid Saaremaa noored tantsijad Kuressaare kultuurikeskuses.

“Saaremaa tantsupäeval võis näha tantsu selle mitmekülgsuses. Kontserdi põimisid kokku väga erinevad žanrid, oli nii stiilipuhast esitust kui ka põnevat segu erinevatest stiilidest ning hea oli näha tantsuloojate põnevaid ja julgeid katsetusi,” võttis tantsupäeva kokku žüriiliige Valeria Januškevitš. “Silma paistis lisaks tehnilisele osavusele ka tantsijate näitlejameisterlikkus ja hea energia kandmine publikusse,” lisas Januškevitš. 

Alanud hooajal kuuluvad maakondlike tantsupäevade põhižüriisse tantsija ja tantsukunstnik Kaisa Kattai, klassikalise tantsu õpetaja ja tantsija Valeria Januškevitš ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala lõpukursuse tudeng Carl Heinrich Pruun. Žürii kuulutab iga kontserdi lõpul välja eripreemiate saajad. Piirkondlikele tantsupäevadele valitud tantsud selguvad 20. veebruaril Koolitantsu kodulehel kui žürii on ära vaadanud kõik tantsud üle Eesti.  

Uuendusena naasevad 2020. aastal peale mõneaastast pausi Koolitantsu programmi piirkondlikud tantsupäevad. Žürii valib sinna tööd maakondlikelt tantsupäevadelt, millel näeb piisavalt potentsiaali jõudmaks aprillis Ugala teatris toimuvatele lõppkontsertidele.

Lõppkontsertidel esinevad tantsud valib välja lavastusmeeskond koosseisus Jüri Nael ja Kadi Aare ning piirkondlikel tantsupäevadel esitatud tantsupäevade põhjal kuulutab žürii välja iga vanuseastme grand prix. 

Koolitantsu maakondlike tantsupäevai juhib Ott Nool ja näha saab Koolitantsu Kompanii üheteistkümnenda lennu tantsufilmi “Jäljed”, mille autoriteks on Kadi Aare, Ingrid Jasmin ja Liisa Laine. 

Saaremaal tunnustati eripreemiaga:

Põneva koreograafia eneseteadlik esitus – Tantsukool Semiir tantsuga “Rõõm kunstist”, juhendaja Anu Kull ja Gretten Vaga vanuseastmes 4. – 7. klass

Eakohane temaatika ja mänguline esitus – SaareSära tantsukool tantsuga “Mis on kummikeks?”, juhendaja Marju Võrno vanuseastmes mudilased         

Oskuslik partneritöö hästi seotud koreograafias – Lauren ja Mia Lotta tantsuga “Kaks õde”, juhendaja Mariliis Vipp vanuseastmes 4. – 7. klass          

Olulise teema hea tantsuline lahendus – Keerutajad tantsuga “Eksinud?”, juhendaja Anne Keerd vanuseastmes 4. – 7. klass                     

Julge lavaline katsetus – SaareSära tantsukool tantsuga “Ekslevad hinged”, juhendaja Laura Olesk-Sullakatko vanuseastmes 1. – 4. klass               

Säravad väikesed tantsijad – Kuressaare gümnaasiumi huvikool Inspira tantsuga “Pidupäev”, juhendaja Annette Rungi vanuseastmes 1. – 4. klass                       

Terviklik ja hea energiaga koreograaf – Kelly Kasjanenko

Galerii tantsupäevast on SIIN