Koolitants: Hiiumaa tantsupäeva tunnustused

Esmakordselt Koolitantsu ajaloos toimus sel aastal Hiiumaa maakondlik tantsupäev Käinas kultuuri- ja huvikeskuses.

Reedel, 24. jaanuaril kogunesid Hiiumaa tantsijad, et tuua vaatajate ette seitseteist tantsu.

“Hiiumaa lapsed ja noored üllatasid mind oma lavalise julguse ja oskustega ning oli näha, kuidas nad naudivad seda, mida nad teevad,” võttis tantsupäeva kokku žürii liige Kaisa Kattai. “Märkimata ei saa ka jätta tantsuõpetajate töökust ja loomingut, sest saar on tantsu täis ja loodetavasti see vaid kasvab,” lisas Kattai.

Alanud hooajal kuuluvad maakondlike tantsupäevade põhižüriisse tantsija ja tantsukunstnik Kaisa Kattai, klassikalise tantsu õpetaja ja tantsija Valeria Januškevitš ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala lõpukursuse tudeng Carl Heinrich Pruun. Žürii kuulutab iga kontserdi lõpul välja eripreemiate saajad. Piirkondlikele tantsupäevadele valitud tantsud selguvad 20. veebruaril Koolitantsu kodulehel kui žürii on ära vaadanud kõik tantsud üle Eesti.  

Uuendusena naasevad 2020. aastal peale mõneaastast pausi Koolitantsu programmi piirkondlikud tantsupäevad. Žürii valib sinna tööd maakondlikelt tantsupäevadelt, millel näeb piisavalt potentsiaali jõudmaks aprillis Ugala teatris toimuvatele lõppkontsertidele.

Lõppkontsertidel esinevad tantsud valib välja lavastusmeeskond koosseisus Jüri Nael ja Kadi Aare ning piirkondlikel tantsupäevadel esitatud tantsupäevade põhjal kuulutab žürii välja iga vanuseastme grand prix. 

Koolitantsu maakondlike tantsupäevai juhib Ott Nool.

Galerii tantsupäevast on SIIN

Hiiumaal tunnustati eripreemiaga:

Hea idee nutika teostuse eest – Käina KK 1.klass tantsuga “Tähesära”, juhendaja Helgi Taelma vanuseastmes 1. – 4. klass     

Siira emotsiooni eest – Tiina tantsustuudio (Tt-stuudio) tantsuga “Igatsus”, juhendaja Tiina Kaev vanuseastmes 10. – 12. klass                    

Põneva ja läbitunnetatud koreograafia eest – Tiina tantsustuudio (Tt-stuudio) tantsuga “Ussipesa”, juhendaja Tiina Kaev vanuseastmes 6. – 9. klass               

Muusikaliselt täpse tubli esituse eest – Käina KK mudilased tantsuga “Täpid”, juhendaja Helgi Taelma vanuseastmes mudilased                  

Särava esituse eest – Tiina tantsustuudio (Tt-stuudio) tantsuga “Rõõm südames”, juhendaja Tiina Kaev vanuseastmes 1. – 4. klass