SPARSE ja TantsuMENÜÜ – rohkem tantsuetendusi ja -publikut

16 etenduskunstide organisatsiooni 12st riigist otsustasid maapiirkondade tuurivõrgustikku edasi arendada.

SPARSE´i (Supporting and Promoting Arts in Rural Settlements in Europe, Eestis TantsuMENÜÜ) võrgustik on viimastel kuudel läbi teinud põneva arengu, millega soovime saavutada Euroopa Liidu programmist Loova Euroopa rahastatud SPARSE ´i eesmärke ehk luua Euroopa maapiirkondades püsivalt toimiv etenduskunstide tuurivõrgustik. Esimesed kaheksa partnerit ja assotsieerunud partnerit, kes on SPARSE´i kaudu viimased neli aastat koostööd teinud, on mõistnud üleeuroopalise profiili tõstmise ja propageerimise olulisust ning kaasanud oma tegevusse uued partnerid. 

SPARSE´i ja TantsuMENÜÜ eesmärgid on:

• laiendada maapiirkondade ringreisivõrgustike olemasolu partnerriikides,

• arendada ja jagada häid tegutsemispraktikaid omavahel,

• suurendada (tantsu)kunstnike ja kultuurisektori kolleegide teadmisi maapiirkondade ringreisidest,

• leida ressursse maapirkondade etendustegevuse toetamiseks,

• eest kõneleda maapiirkondade juurdepääsu nimel kvaliteetsele professionaalsele etenduskunstile.

16. veebrtuaril 2021 toimunud koosolekul lepiti kokku uute partnerite kaasamises ning nüüd kuuluvad SPARSE´i võrgustikku lisaks asutajaliikmetele Eesti Tantsuagentuurile, Take Art´ile (Suurbritannia), AMAtile (Itaalia), Creative Kernow´le (Suurbritannia), Fish Eye´le (Leedu), Riksteatern Varmlandile (Rootsi), Vestland County Council´ile (Norra) ning Shoshin Theatre Association´ile (Rumeenia) ka Trayectos (Hispaania), Sinum Theatre (Ungari), Pro Progressione (Ungari), Nová Sít (Tšehhi), T4G / Teatro 4 Garoupas (Saksamaa), Impus Hradec Kralove, Centrum Podpory Umeleckyh Aktivit (Tšehhi), Fondazione Toscana Spettacolo (Itaalia) ning Art Fraction Foundation (Poola).

SPARSE´i tegevus jõuab Eesti publikuni TantsuMENÜÜ etenduste sarjas.

Jälgi SPARSE´i www.sparse.eu