ETA Kompanii: “soft bone sorcery”

„I would rather be a cyborg than a goddess“ Donna Haraway

soft bone sorcery on mütopoeetiline tantsulavastus, mis leidnud inspiratsiooni nii käteplaksumängudest, pehmetest võitluskunstidest, nõiasabatite ekstaasidest, töölisklassi tantsudest, laste ringmängudest ja poplugude järgi tantsivate naiste kehalisusest. 

soft bone sorcery on salajaste kogunemiste maagia, mis segab kokku vanu arhetüüpe ja uuemat kehalist arhitektuuri. soft bone sorcery on tehnokapitalismi järeltulijate tantsuloits. soft bone sorcery on sisterhood. 

Sveta Grigorjeva on Eesti lavastaja, koreograaf, tantsija ja luuletaja. On avaldanud kaks luulekogu, teinud veel rohkem lavastusi. Tantsinud nii enda kui teiste töödes. Lõpetab hetkel magistriõpinguid Saksamaal, Justus-Liebig-Universität Giessen´is.

ETA Kompanii pakub oma tantsijateed alustavatele professionaalidele võimalust osaleda tantsulavastuste loomise protsessis koos tantsuala tuntud ja tunnustatud tegijatega. Varasemalt on lavale toodud näiteks Joonas Tageli “A Good Run” ja Rūta Ronja Pakalne “AMIMOVING”. 

Idee, kontseptsioon, lavastus: Sveta Grigorjeva

Koreograafia: Sveta Grigorjeva 

Tantsijad: Karin Aarelaid, Eliisabel Jõela, Eveli Ojasaar, Mariann Onkel, Maria Schotter, Maarja-Liis Uri

Helikunstnik: Martin Kirsiste

Kunstnik: Fey Piir

Valguskunstnik: Karolin Tamm

Kestus: 50 minutit

Esietendus: 26.augustil 2021 ETA Teatrisaalis

Täname: Trükikoda JOON, Eesti Kultuurkapital

tantsuagentuur.ee