KOOLITANTS@Just toob noorte tantsufilmid Tallinnas ja Tartus suurele ekraanile

PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film toob koostöös Festivaliga Koolitants kinoekraanile noorte tantsufilmid. Kokku jõuab Tallinnas ja Tartus toimuvatel seanssidel ekraanile kolmteist lühitantsufilmi. 

Sel aastal esmakordselt toimuv KOOLITANTS@Just toob fookusesse noorte endi kaasatuse tantsufilmide loomisel ning pakub võimalusi nende esitamisel laiemale vaatajaskonnale. Just Filmi juht Heleen Sutt ütleb, et kaks noortefestivali on leidnud uued põnevad ühiskohad, mis loovad noortele võimaluse kogeda midagi uut, toetada teisi noori ning loodetavasti saada julgust ka ise nii filmi- kui ka tantsukunsti kaudu oma mõtteid väljendada. “Kuna kohtuvad kaks meediumit – tants ja film – on seda põnevam, et Just Film ja Koolitants koostööd teevad ning tantsufilmidele tõepoolest väärilist väljundit pakuvad,” lisab Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein. 

Festivaliprogrammis osalevate filmide seas on nii noorte endi lavastatud ja korraldatud töid kui ka selliseid, kus ekraanil astuvad üles küll noored tantsijad, kuid protsessi veavad professionaalsed koreograafid ja tantsuõpetajad.  “KOOLITANTS@Just lühitantsufilmide programm üllatab nii kõrge tehnilise kui ka vinge koreograafia ning kunstilise taseme poolest,” ütleb linastuvate tantsufilmide kohta Mikk Granström, PÖFFi tegevjuht ja Just Filmi programmijuht. Kandideerijate seas olid nii üldhariduskoolide juures kui ka tantsukoolides valminud filmid. Koolitants 2021 kunstilise meeskonna liige Kadi Aare võtab noorte tantsufilmiarmastuse kokku mõttega, et loodetavasti on KOOLITANTS@Just ühe uue ja ägeda traditsiooni algus. “Sel aastal osalenud töid vaadates võib veel suurema põnevusega oodata järgmisi, et näha, kuidas noorte loomingulisus, tants, ideed ja lood tänapäeva tehnoloogiaga kohtuvad.“

Tantsufilmide programm linastub kahes osas. Esimest, 11 filmist koosnevat kassetti saab näha 13. novembril kell 14.45 Tallinnas Apollo kino Solarises ja 14. novembril kell 15.00 Tartu Elektriteatris. Teine kassett, milles linastuvad kaks pikemat tantsufilmi, jõuab kinoekraanidele 16. novembril kell 16.15 Tallinnas Apollo kino Solarises ning 17. novembril 14.30 Tartu Elektriteatris. 

Filmidest lähemalt loe SIIT

Pileteid seanssidele saab osta SIIT

Just Film on Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestival, mis koosneb lastefilmide ja noortefilmide võistlusprogrammist ning eriprogrammidest. Just Film toimub igal aastal novembrikuus sarnaselt PÖFFi põhiprogrammiga.

Festivali Koolitants tantsupäevadel jõuab igal aastal kontserdi-, teatri- ja kultuurimajades lavale tuhandeid noori tantsijaid.  Koolitantsu juurde kuulub ka tantsulavastuste off-programm ning noorte tantsijate üleriigiline Koolitantsu Kompanii.

Lisainfo ja programm on leitav justfilm.ee ja koolitants.ee