ETA Tantsukooli õpilased astuvad üles G.C. Menotti jõuluime loos “Amahl ja öised külalised”

Suure rõõmuga teatame, et juba õige varsti saab näha ETA Tantsukooli õpilasi (Hele-Riin Hunt, Helena Anette Hanni, Kristina Õunapuu, Mia Elise Ehasoo, Mia Mõisnik, Stella Pauts ja Tiina Talisoo) ooperistuudio Opera Veto poolt korraldatavas jõuluime loos “Amahl ja öised külalised”.

Etendused toimuvad:

18.12. kell 18.00 Tartu Pauluse kirikus

19.12. kell 19.00 Viimsi Huvikeskuses

Pileteid etendustele saab osta siit: https://fienta.com/et/s/g-c-menotti-amahl-ja-oised-kulalised-jouluime-lugu

Opera Veto ja Tallinna Muusikakeskkooli sümfooniaorkester
Lavastaja: Thomas Wiedenhofer
Dirigent: Jaan Ots
Koreograaf: Katharina Wiedenhofer
Kunstnik: Helen Moon
Muusikaline juht: Toomas Kaldaru
Segakoor K.O.O.R.
Eesti Tantsuagentuuri tantsijad

Amahl – Ka Bo Chan, Ema – Aule Urb
3 kuningat: Kaspar – Aivar Kaseste, Melchior – Atlan Karp, Balthazar – Aarne Talvik
Paaž – Arno Jürjens

Sisukokkuvõte
Tegevus toimub Petlemma lähistel.
Amahl on vigase jalaga karjusepoiss, kes on vestnud enda kätega käimise hõlbustamiseks ühe lihtsa kargu. On hiline õhtutund, kristalselt puhas talvine taevas on tähtedega üle külvatud, nende keskel särab Jõulutäht. Hütist väljas, mitte kaugel uksest, istub kivil suurde pleedi mähkunud Amahl ning puhub karjasevilet. On aeg magama heita, aga imeliselt helkiv taevas ja sabaga täht ei anna Amahlile kuidagi asu ning ta heidab ema tungiva pealekäimise järjel vastumeelselt ja rahutuna asemele.
Keset ööd kõlab ukse taga vali koputus ning Amahli mõõtmatuks imestuseks seisavad ukse taga kolm võõrast, kes on uhkelt riides, justnagu kuningad ja paluvad öömaja. Nad on sabatähe kannul käinud pika-pika maa… See täht juhatab neid ühe erilise lapse juurde. Kõige lõpuks sünnib üks jõuluime, Amahl liitub kuningatega, et viia ka enda poolt kingitus Pühale Lapsele.

Opera Veto ooperistuudio on asutatud kolme laulja poolt – Aule Urb (metsosopran), Atlan Karp (bariton) ja Aivar Kaseste (tenor). Ooperistuudio eesmärk on tuua lavale nii Eestis kui ka mujal maailmas vähemtuntud ja unustatud kammer- ja lühioopereid, anda eneseteostus- ja täiendamisvõimalusi Eesti lauljatele, lavastajatele ja pianistidele. Oleme Eestis ainukesed, kes kammer- ja lühiooperitega järjekindlalt tegelevad. Alates 2020. aastast korraldab Opera Veto koostöös Vello Jürna pärijate, Väike-Maarja Muusikaseltsi ja Väike-Maarja omavalitsusega Vello Jürna nimelist vokalistide konkurssi.