ENTÜ aktiivne noor 2021: Saara Lotta Krusell

Sel aastal tunnustas Eesti Tantsuhuvihariduse Liit Tantsuhuvihariduse Galal inimesi, kes on toetanud ja abistanud ETHLi ettevõtmisi ning olnud aktiivsed elluviiad. Tunnustuse pälvis ka ETA Tantsukooli õpilane Saara Lotta Krusell, kui Eesti Noorte Tantsuühingu (ENTÜ) tegus, toetav ja koostöine noorteaktiivi liige. 

Eesti Noorte Tantsu Ühingu eesmärk on esindada, kaasata ja toetada noorte tantsu valdkonnas tegutsejaid läbi omavahelise suhtlusvõrgustiku, koostöö ja arendustegevuste ning püüab igakülgselt koondada finants ressursse, et mitmekülgseid ja vajalikke noorte tantsu toetavaid tegevusi ellu viia. 

Siit põgus ülevaade Saara Lotta Kusellist. 

KES ON SAARA?

Ma olen tavaline kooliõpilane, kes õpib praegu ka Eesti Tantsuagentuuris. Mulle meeldib tants, nii tantsusaalis, neljaseina taga oma toas, kui ka igal pool mujal.

KUST ALGAS SINU TANTSUTEE?

Ma alustasin tantsimisega lasteaias, pärast seda tegelesin neli aastat kergejõustikuga. See ei istunud mulle väga ja pöördusin vana kire juurde tagasi. Alguses, peale kergejõustikku, tantsisin oma kooli stuudios, nüüd ETAs.

KUIDAS SA ETASSE JÕUDSID?

Hakkasin uurima erinevaid tantsukoole Tallinnas ja leidsin Eesti Tantsuagentuuri. Nii tuligi otsus sinna katsetele minna. 

MIKS SA TANTSID?

Ma tantsin, sest see teeb mind rõõmsaks.

KUIDAS SA  ENTÜSSE JÕUDSID?

Ega täpset või konkreetset vastust sellele polegi, see lihtsalt läks nii ja mina läksin vooluga kaasa.

MIKS SA OLED VÄLJASPOOL TANTSUSAALI TEGELENUD KA TEISTE PROJEKTIDEGA?

Mul on olnud aega ja tahtmist. Lisaks on mu ümber mõnna keskkond ja head inimesed.

Kõikidel tantsijatel on võimalus tänapäeval tantsumaastiku oma kaasa rääkimiste ja tegemistega kujundada. ENTÜ on Saarale, mulle ja paljudele teistele noortele selle võimaluse andnud. ENTÜ liikmena olen näinud Saara arengut nii tantsija kui ka organiseerijana. Temaga on alati tore koos teha ajurünnakuid ja planeerida järgmisi üritusi. Nii sõbrana kui ka organisatsiooni liikmena on ta mind palju inspireerinud.

Hele-Riin Hunt