Uute traditsioonide tekkimine – INTENSIIV

Talvise vaheaja lõpus toimus teistkordselt ETA Tantsukooli ajaloos INTENSIIV. Sel korral kompaktsemal kahepäevasel kujul, pakkudes noortele tantsijatele väljakutseid ja uut energiat. INTENSIIV: TALV 2022 programmis avardasid osalejate vaimset ja füüsilist maailma tantsukunstnikud ja tantsuõpetajad Siim Tõniste, Dmitri Harchenko, Johhan Rosenberg, Hanna Junti, Sofia Kruusamägi, Riina Ausma, Elyca Edovald, Valeria Januškevitš, Karoline Suhhov ja Laura Kvelstein. Ühtlasi kandis INTENSIIV: TALV 2022 endas suvise intensiivi ootusärevust ja hoiab meie uut traditsiooni veeremas.

ESIMENE INTENSIIV toimus 25.-30.06 2021. aasta juunis ning see pakkus õpilastele alates algastmest kuni ETA Kompaniini põnevaid väljakutseid ning uusi väljundeid. INTENSIIV on ETA Tantsukooli õpetajate Julia Koneva ja Helena Piheli poolt algatatud töötubade programm, mille eesmärgiks on pakkuda laiapõhjalist ning mitmekülgset tantsu intensiivsete töötubade ning loomelaborite näol. Ühes nendega kuuluvad INTENSIIVI tiimi veel Rūta Ronja Pakalne, Valeria Januškevitš, Lii Ainsalu, Ulvi Kroon-Mürk, Karoline Suhhov, Joosep Kurm, Kristjan Kurm ja Jane Miller-Pärnamägi. 

Programmi moodustamisel lähtutakse põhimõttest, et tantsukunsti tuleb vaadelda terviklikult ja et lisaks erinevatele tantsutehnikatele saaks noor tantsija rikkamaks ka vaimse kogemuse võrra. Nii kaasataksegi programmi tantsukunstnikke ja tantsuõpetajaid, kes lisaks füüsilistele väljakutsetele kompaks erinevaid tantsijaks olemise aspekte – aitaks silmaringi avardada, stiiliülest tervikpilti luua, näha tantsus lavakunsti, leida tantsurõõmu jne.

Sama oluline kui tantsijana arenemine, on INTENSIIVil koos kogemine, koos olemine, koos analüüsimine ning tantsuperena kasvamine. INTENSIIV väärtustab kvaliteetset koosolemise aega, mida off-programmi (ühisüritused, etteasted, kirbuturg jne.) näol sisustatakse. Olulised märksõnad siinkohal on sõpruskondade kasvamised ning õpilaste ja õpetajate vahelise usalduse suurenemine. 

INTENSIIV kannab endas neid väärtusi, mida ETA Tantsukooli töös igapäevaselt edasi anda püüame – rikkalikult ja kontsentreeritud kujul.