“RUUM RUUMIS” ESIETENDUS 3. MÄRTSIL 2022

Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis esietendub neljapäeval, 3.märtsil koreograaf Liisa Laine tantsulavastus “Ruum ruumis”. 

Liisa Laine tantsulavastus “Ruum ruumis” muudab ruumi – meie sees, meie ümber, meie vahel. Otsib viise, kuidas mängida geomeetriaga meie kehas ja liikumises, austada piire ja astuda üle piiri, murda end läbi valguse ja püsida nähtaval. Avastab, millisel viisil saab muuta ruumi ruumiliseks ja kuidas end sinna paigutada. Alustab tühjusest, et täita see. Millega? 

“Liikumine läbi tantsu ja koreograafia on nagu kehaga luuletuste loomine,” ütleb lavastuse kohta koreograaf Liisa Laine. “Sinna saab poetada oma tunded, mõtted, emotsioonid jne. Hindan mitmekülgset ja avatud liikumist, lisaks pean oluliseks tugevat tantsutehnikat, mis on omavahel põimitud loovusega. Tantsukunst on üheaegselt väliselt visuaalne kui sisemiselt tunnetuslik.” 

Liisa Laines on peidus mitu rolli korraga. Ta on igapäevaselt tantsuõpetaja ETA Tantsukoolis, Stuudio dotEs ja Tantsuansamblis Tuisuline. Teisalt ka koreograaf ja lavastaja, luues kaasaegseid tantsulavastusi ja tehes koostööd mitmete kompaniidega, meelelahutuse vallas ka näiteks revüüteatriga Starlight Cabaret. 

Tantsijana astuvad lavale Gertrud Kuusmaa, Indrek Kornel, Kaisa Kattai, Karoline Suhhov, Kätlin Raja ja Pääsu-Liis Kens.

“Ruum ruumis” etendub Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis 3., 4. ja 6.märtsil ning ERMi teatrisaalis 18.märtsil. Sügisel sõidab lavastus TantsuMENÜÜ raames tuurile rahva- ja kultuurimajadesse üle Eesti. 

Pileteid etendustele saab osta SIIT