Esietendumas on ETA Kompanii uus tantsulavastus noortele! “Vabadus” 29. ja 30. aprillil ETA teatrisaalis!

Ootame kõiki tantsusõpru osa saama ETA Kompanii uuest tantsulavastusest “Vabadus”.

Lavastus ja koreograafia: Päär Pärenson, Ajjar Ausma ja ETA Kompanii tantsijad
Laval: Mariann Onkel, Maria Schotter, Mari Ann Valkna, Sofia Martila, Karin Aarelaid, Regina Luik
Helikunstnik: Remi Prual
Valguskunstnik: Joosep Kurm
Kunstnik: Johannes Valdma
Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus
Produktsioon: Eesti Tantsuagentuur

Etendused Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis (Hobujaama 12)
29.04.2022 kell 19:00 ESIETENDUS
30.04.2022 kell 19:00
05.05.2022 kell 18:00 (broneeritud)

Kestus: 45 min

Täispilet 9 EUR.
Grupipilet alates 5 inimesest 7 EUR.

Piletid müügil fienta.com

“Vabadus”

Meile meeldib mõelda, et oleme oma otsustes ja tegemistes vabad või vähemalt tahaksime olla. Lähemalt vaadeldes selgub muidugi, et asi on keerulisem kui arvata võis. Me ütleme, et keegi ei ole kellestki parem, aga oma argipäevas, eelistustes ja kohustustes oleme kõik teineteisest sõltuvad ning oleme sunnitud kellegi teise tahtele alluma või ennast kehtestama. Enese maksma panemine aga võib tähendada seda, et kellelgi tuleb omakorda täita meie tahet.
Kas ja miks on keegi kellestki üle?
Kas vastasseisust võib saada koostöö?
Millal võime öelda, et oleme vabad?

“Vabadus” on tantsulavastus noortele, mis on suures osas tantsijate eneste loodud eelpool esitatud küsimustele vastuseid otsides. Mõeldes, tunnetades, liikudes.


Ajjar Ausma

Ajjar Ausma on lavastaja, koreograaf, tantsija, näitleja ja õpetaja, kes on lõpetanud Viljandi Kultuuriakadeemia koreograaf-tantsuõpetajana ning olnud selliste loominguliste kollektiivide liige nagu Teater Cabaret Rhizome ja Zuga Ühendatud Tantsijad. Lisaks pikaajalisele etendamise kogemusele on Ajjar viinud läbi füüsilise teatri, kontaktimprovisatsiooni, improvisatsiooni ja tantsu töötubasid nii Eestis kui ka Hiinas.

Päär Pärenson

Päär Pärenson on õppinud Viljandi Kultuuriakadeemias, mille lõpetas tantsija ja koreograafina. Ta on teinud rohkelt koostööd erinevate koreograafide, tantsijate, lavastajate ja näitlejatega nagu Katrin Essenson, Renate Valme, Thomas Lehmen, Mart Kangro, Oksana Tralla, Taavet Jansen jpt. Päär on töötanud Helsingis Koko Teatteris ning oli koos Ajjar Ausma, Joonas Parve, Anatoli Tafitšuki ja Johannes Veskiga üks Teater Cabaret Rhizome asutajatest. Ta on aktiivselt osalenud “Digital Poetry Slam” üritustel ning on MC J.O.C. nime all solistiks elektroonilist tantsumuusikat tootvale ansamblile „Def Räädu”. Alates 2001 aastast hoiab Päär mikrofoni reggae-muusika sariüritusel „Bashment” ning 2015 aastast alates on ta solist dub-muusikat viljelevas ansamblis “Uus energia”.

ETA Kompanii

Eesti Tantsuagentuuri Kompanii tegutseb neljandat hooaega ning toob teieni oma neljanda tantsulavastuse. Kompanii väljakutseks on luua kogukond, mis toob tantsuprofessionaalid kokku pikema perioodiliseks koostööks, kus lisaks lavastusprotsessidele ja etendamisele kujuneb välja platvorm noortele kunstnikele oma mõtete ja liikumise jagamiseks. ETA Kompanii koosseisu kuuluvad sel hooajal: Mariann Onkel, Maria Schotter, Mari Ann Valkna, Sofia Marttila, Karin Aarelaid, Regina Luik, Birgita Siim, Maarja-Liis Uri.

ETA Kompanii kunstiline tiim: Julia Koneva, Helena Pihel ja Ruta Pakalne.
ETA Kompanii koosseisu uueks 2022/2023 hooajaks saab kandideerida alates juunikuust.