KOOLITANTS: I Tallinna piirkondliku tantsupäeva tunnustused ja pildigalerii

KONTSERDI PILDIGALERIID VAATA SIIT

15. aprillil jõudis Paides Koolitantsu piirkondlikul tantsupäeval lavale Tallinna 6.-9. klasside vanuseaste, mis tõi Paide muusika- ja teatrimajja sooja ja ilusa kontserdi, kus sai näha nii noorte endi loomingut, tantsuõpetajate töö mitmekesisust kui ka rohkelt tantsurõõmu.

“Reedesest kontserdist jäi meelde, kui palju erinevaid ja põnevaid karaktereid oli lavale toodud. Panin ennast mõttes tantsijate rolli, et saaksin mõista, kui põnev võis olla tantsijatel ja õpetajatel tundides nendega töötada ning neid rolle arendada,” kommenteeris festivali kunstiline juht Elina Gorelašvili. 

Kunstilised juhid Elina Gorelašvili ja Joonas Tagel jagasid ka tunnustuspreemiad koos tantsuhuvihariduse valdkonna esindaja Anne Tamm-Kivimetsaga.

Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Tunnustuspreemia pälvisid:

  • Terviklik teema arendus – stuudio Dote tantsukool tantsuga “Võrsudes laotusesse”, autor Liisa Laine.
  • Mõjusad karakterid vabas ja otsingulises liikumises – ETA tantsukool tantsuga “Raisauss”, autor Julia Koneva.
  • Nauditav stiilitunnetus – ArteFlamenco tantsuga “Farruca”, autor Maria Rääk.
  • Väga hea tantsutehnika hingestatud esituses – tantsuteater Polly tantsuga “Ma armastan sind”, autor Polina Žukova, juhendajad Polina Žukova ja Laura Ragel.
  • Isikupärane harmoonia – Koit tantsukool tantsuga “70% mingi asi”, autor Mareeta Ojasaar ja tantsijad.
  • Leidlik idee detailses koreograafias – ETA tantsukool tantsuga “PoKKorn”, autorid Hele-Riin Hunt, Roosimari Kruus, Norah Põder, Helerin Vaik, Saaralotta Krussel, Mona Viilup.
  • Nooruslik energia – Leesikad tantsuga “Mängu ilu”, autor Kristiina Siig.

Kohal oli ka Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortežürii, mis andis kontserdil välja ühe eripreemia tantsule, mis tantsib ka lõppkontserdil, 2. mail rahvusooperis Estonia. 

  • Mitmekesise koreograafiaga edasiantud teema – stuudio Dote tantsukool tantsuga “Ood loodusele”, autor Liisa Laine.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja