KÜLAVAHE FOLK // Tantsuansambel Lee x TantsuMENÜÜ

“Külavahe folk” esietendus: 8. mai 2022 kell 18:00 Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis
Etendus: 9. mai 2022 kell 19:00 Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis

Täispilet 14€
Õpilane, üliõpilane, õpetaja, pensionär 10€

Piletid müügil: fienta.com

Viru Varietee Folkshow taassünnib Tantsuansambel Lee käe all!

1. oktoobril 2021 algas Mait Agu juubeliaasta, mille eesmärgiks on tõsta fookusesse Agu looming ja pärand. Tantsuansambel Lee toob 2022. aasta kevadel uues kuues lavale kunagise fenomenaalse Viru Folkshow, et tähistada meid tugevalt mõjutanud tantsujuhi 70. sünniaastapäeva. Tuntud ja armastatud tantsud saavad uuesti tervikuks põimitud 8. mail, Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis.

Periood 1983-1992, mil toimusid regulaarsed Viru Folkshow etendused, oli Mait Agu rahvusliku temaatikaga tantsuloomingus väga viljakas, mis oma eriilmelisusega tõi autoriloomingusse nn. külavahetantsude stiili (H. Aassalu stiilimääratlus).

Kunagise Tallinna Puhkeparkide Direktsiooni alla kuulunud kunstikollektiiv Peiar loodi 1983. aastal eesmärgiga tutvustada turistidele eesti rahvakultuuri nn. show vormis. Kuna etenduse kohaks oli tolleaegse Viru hotelli varietee, nimetati ka etenduvat programmi Viru Folkshowks. Etenduste kunstiline juht oli Mait Agu, muusikajuht Jaan Sommer. Showprogrammis esinesid professionaalsed muusikud ja lauljad ning enamuses eriharidusega tantsijad.

Koreograafia: Mait Agu, Maido Saar, Maria Uppin-Sarv
Lavastus: Maria Uppin-Sarv
Laval tantsuansambel Lee noorema ja vanema segarühma tantsijad:
Gerda Sepp, Hedvig Kaing, Helena Zvorovski, Karin Leetsar, Liis Maria Kaabel, Maia Emilia Simmer, Maria Kivari, Mariliis Tõitoja, Silvia Metsallik, Ardo Allik, Carl-Hillar Stankevitš, Egert Hõim, Erik Taklai, Mairo Hirmo, Mikael Tüür, Priit Sirel, Rünno Tammela, Tanel Ottis
Tehniline teostus: Eesti Tantsuagentuuri meeskond
Produktsioon: Eesti Tantsuagentuur

Sügisel sõidab lavastus TantsuMENÜÜ raames tuurile rahva- ja kultuurimajadesse üle Eesti.

TantsuMENÜÜ tantsuetenduste eesmärgiks on tuua kaasaegne tants uue publikuni väljaspool harjumuspäraseid tantsulavasid.
Lisainfo: https://tantsuagentuur.ee/tantsulavastused/#tantsumenuu

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus