Kaasaegse tsirkuse etendus “ROUTINE” / “RUTIIN”. Külalisetendused Elvas ja Rakveres!

7. juunil kell 18:00 Elva Kultuurikeskuse juures (Kesk 30, Elva, 61507 Tartu maakond)
8. juunil kell 18:00 Rakvere Teatri väikese maja ees (F. R. Kreutzwaldi tn 2, 44314, Rakvere, 44314)

Kogupere kaasaegse tsirkuse etendus. 

Sündmus toimub õues ja on pealtvaatajatele tasuta.

“Routine” (Rutiin) on akrobaatiline komöödia. Autori ja esitaja Said Mouhssine’i suurepäraste füüsiliste oskuste ja lihtsate rekvisiitide abil kujutab see lavastus ühe inimese rasket olukorda, kes on kinni ruumis, kus pole midagi teha. Magamine on võitlus igavuse vastu. Aga mida ta ka ei teeks, uni ei tule kunagi.

“Routine” / “Rutiin” seisneb lootuses ja isiklike piiride nihutamises, et leida võimalusi muutuste esilekutsumiseks. 

Etendaja Said Mouhssine, Maroko multitalentne artist, on spetsialiseerunud vabajooksule (parkuur / atleetlik tänavaakrobaatika) ja tsirkusele. Ta on ka näitleja, lavastaja ja trikikunstnik.

Kompanii Zid`i lõi Maroko tsirkuseartist Said Mouhssine 2020. aastal. Zid tähendab Maroko araabia keeles darija tõlkes “liikuma”. Karjääri algusest peale on ta oma loomingus kokku põiminud tsirkusekunsti ja parkuuri. Alustades akrobaatikaga Maroko rannas ja parkuuriga Casablanca tänaval, lõi ta 2007. aastal Marokos esimese kohaliku parkuuriühingu. Kolmeaastased õpingute järel Salé riiklikus tsirkusekoolis Shems’y lõi ta videorühma nimega Stoonet, mis segab kokku akrobaatika, eriefektid ja huumori. 2016. aastal lõi Said tänavashow “Tartf Lkhobz”, mis vaatleb Maroko töötajate tingimusi ning kus segunevad parkuur, tants ja tsirkus. “Routine” on Saidi teine lavastus.

“Routine” / “Rutiin” jõuab Eestisse TantsuMENÜÜ raames ja Creative Europe´i / Performe Europe´i toel. TantsuMENÜÜ tantsuetenduste eesmärgiks on tuua tants uue publikuni väljaspool harjumuspäraseid tantsulavasid.

Lisainfo: https://tantsuagentuur.ee/tantsulavastused/#tantsumenuu

Tantsumenüü: Instagram @tantsumenuu
Said Mouhssine: Instagram @saidmouhssine Facebook: @saidhipi.mouhssine