KOOLITANTS: LÕPPKONTSERTIDE PILDIGALERIID

KONTSERTIDE PILDIGALERIISID VAATA SIIT

Esmaspäeval jõudis rahvusooperis Estonia lavale kaks Koolitantsu festivali lõppkontserti.

Märtsis ja aprillis toimunud piirkondlikel tantsupäevadel osalevatest tantsudest tegid lõppkontserdi valiku Koolitantsu kunstilised juhid Elina Gorelašvili ja Joonas Tagel ning tantsuanalüüsi koolituse läbinud Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortežürii. 

Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

“Eestis pakutakse väga head ja kvaliteetset tantsuhuviharidust,” ütles tantsupäevadel nähtu kohta Elina Gorelašvili. “On väga palju tantse, mil lavalt paistab tervik selle sõna kõige paremas mõttes – tantsudes on sügavust ja sisu, tantsijad on oma võimete kohaselt hästi ette valmistatud ning tantsud viimistletud ja nauditavad jälgida. See on aga märk põhjalikust ja mõtestatud eeltööst ning koostööst õpetajate ja õpilaste vahel.”

“Meie soov oli lõppkontsertidel esile tuua need hetked, mil laval sünnib noorte tantsijate esituses tantsukunst,” lausus lõppkontsertide valikukriteeriumite kohta Joonas Tagel. Ta lisas, et see juhtub siis, kui koreograafia, muusika ja eakohane teemakäsitlus sõltumata stiilidest ja žanritest kokku saavad ning sünnib miski, mis meid puudutab ja endaga kaasa viib.

Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Koolitants toimus sel aastal 28. korda. Toimus 13 piirkondlike tantsupäevade kontserti, kus osales 500 tantsu pea 4500 noore tantsija osavõtul. Maakondlikke tantsupäevi sel aastal peamiselt pandeemiast tulenevatel põhjustel ei toimunud.

“On suur ja siiras rõõm, et väga tihti pakkus sisukas, võimetekohane ning kohati suisa meisterlik esitus tantsuelamuse mitte ainult esinejatele endile, vaid ka publikule,” võttis lõppenud festivaliaasta kokku peakorraldaja Raido Bergstein.

Rahvusooperis Estonia oli väljas ka Koolitantsuga sel aastal kaasas käinud tantsupeomuuseumi Mait Agu 70. juubeli auks loodud näitus.

Lõppkontserte juhatas Inger.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja