Festivali Koolitants 2023 maakondlikud tantsupäevad saavad alguse 22. jaanuaril Tartus

Festivali Koolitants 2023 maakondlikud tantsupäevad saavad alguse pühapäeval, 22.jaanuaril Teater Vanemuine suurest majast ning lõpevad laupäeval, 18.märtsil Kuressaare Kultuurikeskuses. Maakondlikud tantsupäevad toimuvad lisaks veel Tallinnas, Valgas, Võrus, Rakveres, Pärnus, Paides ja Viljandis, tuues kokku noored tantsijad vanuses neljandast kuni kahekümne teise eluaastani nii tantsu- kui ka üldhariduskoolidest.

Koolitantsu tantsupäevad on taas kolmeetapilised ehk peale maakondlike tantsupäevi toimuvad piirkondlikud tantsupäevad Pärnus, Viljandis ja Paides ning suurejoonelised lõppkontserdid Ugala Teatris 7.mail.

Koolitantsu tantsupäevade kontserdijuht on noor, Lääne-Virumaalt pärit laulja Kelly Vask, kes astus möödunud suvel üles Rakvere Vallimäel etendunud Koolitantsu Kompanii tantsulavastuses “Udus või ilmsi”. Maakondlike tantsupäevade žüriisse kuuluvad tantsuõpetaja ja kultuurikorraldaja ning punkansambli Propeller trummar Aneta Varts, endine balletiartist ja tänane õpetaja Maigret Peetson ning tantsukunstnik Joonas Tagel, kes ühtlasi juhivad ka tantsuõpetajate ja tantsude autorite osalusel toimuvaid vestlusringe. Nemad langetavad ka valiku piirkondlikele tantsupäevadele jõudvate tantsude osas, kus lõppkontserdil esinevate tantsude valiku teevad festivaliaasta kunstilised juhid Teet Kask ja Eliisa Sirelpuu. Koolitantsu lõppkontserdid toovad lavale parima läbilõike Eesti tantsuhuvihariduse aasta lavatantsudest.

Sel aastal astub piirkondlikel tantsupäevade lavale koos festivalitantsudega üleriigilise Koolitantsu Kompanii 13. lend koreograaf Eliisa Sirelpuu uuslavastusega. Lõppkontserdil jagab tantsutruppidega lava ka Šotimaa rahvuslik noorte tantsukompanii ja erikülaline.

Kahekümne üheksandat korda toimuv Koolitants teeb koostööd Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu, Eesti Noorte Tantsijate Ühenduse ja Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liiduga ning peab oluliseks Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu poolt välja töötatud tantsuhuvihariduse põhimõtteid.

Koolitantsu korraldab Eesti Tantsuagentuur.
Festivalikalender www.koolitants.ee