Koolitantsu Kompanii 13. lend: “Läbi/kukkumine”

Lavastuse kuus noort tantsijat lähenevad küsimustele kukkumisest ja läbikukkumisest. Kuidas me kukume ja kuidas või kas me saame olla alati valmis kukkumiseks? Kuidas me saame uuesti püsti ning kuidas arendada endas paindlikkust säästvaks maandumiseks ning (läbi)kukkumisega toime tulemiseks? Mis on need faktorid, mis suurendavad tõenäosust läbikukkumiseks ning millised toimetuleku mehhanismid leevendavad (läbi)kukkumisega seotud düstressi? Kas endale seatud kõrged ootused aitavad meid eesmärgini või hoopis takistavad eesmärgini jõudmist? Mis on teadlik maandumine? Kas eesmärk on olla valmis kukkumiseks või mitte karta kukkumist üleüldse? Kui ma kukun, siis kes mind püüab?

Koolitantsu Kompanii XIII lend. Foto: Kadi Aare

Koolitantsu Kompanii on üle-Eestiline noorte tantsukompanii, mis toob kokku erinevates tantsukoolides õppivad andekad noored tantsijad. Kompanii pakub võimalust tutvuda tantsukunstniku elukutsega tunnustatud koreograafide käe all. Esimene Koolitantsu Kompanii lavastus jõudis vaatajate ette 2015. aastal ja praeguseks on loodud kaksteist tantsulavastust nii teatrisaalides kui ka Rakvere vallimäel ning tantsufilm. Koolitantsu Kompaniis on lavastanud sellised Eesti koreograafid nagu Maarja Pruuli, Kadi Aare, Ruslan Stepanov, Argo Liik, Olga Privis, Kaja Lindal, Eliisa Sirelpuu jpt.

Koreograaf: Eliisa Sirelpuu
Tantsijad ja kukkujad: Anett Leesment, Kadi Krikmann, Kelli Katriin Krünvald, Mirt Marleen Pevkur, Saara Lotta Krusell, Ööle Lilleorg
Kostüümikunstnik: Karmen Teesi Pregel
Valguskunstnik: Priidu Adlas

Koolitantsu korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Toetajad: Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus

Esietendus: 2. aprill Festival Koolitants 2023 piirkondlikul tantsupäeval Pärnu Kontserdimajas

koolitants.ee

Koolitantsu Kompanii XIII lend. Foto: Kadi Aare