ETA Tantsukooli lõpulavastuste õhtu

Etendused Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis (Hobujaama 12)
1.05.2023 kell 17:00
2.05.2023 kell 18:00
3.05.2023 kell 18:00 ja kell 20:30

 

“18⁰ liiga hektiline”

Lavastajad ja kursuse juhendajad: Helena Pihel ja Rūta Ronja Pakalne
Tantsijad ja kaasautorid: Anna Maria Joll, Astrid Ulpus, Elisabet Paalandi, Hele-Riin Hunt, Laura Liine Eks, Maarja Valdmann, Maria-Eliise Muinaste, Maya Bachmann, Mia Kukk, Mia Melanie Moor, Mirt Tammearu, Norah Põder, Roosimari Kruus, Sebastian Oja, Stella Oja, Tiina Talisoo
Helikujundus: Paul Henrich Daude
Valguskujundus: Karolin Tamm
Tehniline teostus: Kristjan Kurm, Joosep Kurm
Graafiline disain: Maria Muinaste

Kestus: 47 min

Liiga palju? Liiga vähe? Mida täpselt?
Lavastus on liikuv lugu doseerimisest, tasakaalu leidmisest ja seejärel nendest põhimõtetest loobumisest.
Võta kaasa, kogu kokku ja lase lahti.
Retsept 16 tantsija, kahe lavastaja, dj ja publiku koosmõjul küpsevast segadusest.

Lavastusprotsessis tegeleti noori endid kõnetava liikumiskeele otsingutega kombineerides nende kogemusi erinevates liikumiskeeltes. Tugineti kollektiivsetele loomingulistele lahendustele, mis vaatlesid suure grupi koostoimimist ja erinevate isikupäraste liikumiste koosmõju. Lavastuses läbitav liikumismaterjal on loodud meetodil, mille raames artistlikke improvisatsioonilisi uurimisi pidevalt filmiti ning materjal omandati videoanalüüsi kaudu, et taasluua tantsijate ootamatuid radasid liikumismaastikul.

Kursuse juhendaja ja lavastaja Helena Pihel, on ETA Tantsukooli õppekava juht ja õpetaja. Helena omab nii koreograafia kui ka kasvatusteaduste magistrikraadi, annab tantsukoolis tantsuanalüüsi ja – ajaloo kursusi, on mentor ja nõustaja nii õpilastele kui ka õpetajatele. Helena tekstianalüüsi ja tantsuajaloo loengud ja vestlused on oluline osa tantsija tantsutee mõtestamisel ja tantsu kui hariduse osa propageerimisel. Antud kursus on Helena teine lõpetav lend.
Kursuse juhendaja ja lavastaja Rūta Ronja Pakalne on kursuse juhendaja, kaasaegse tantsu ning tantsufilmi õpetaja. Lisaks tantsu õpetamisele on Rūta aktiivne tantsukunstnik, kelle rahvusvaheline kogemus on meie õpilaste arengu jaoks suur väärtus ja oluline käivitaja.

 

“i didn’t know that they were coming”

Lavastaja ja kursuse juhendaja: Julia Koneva
Tantsijad ja kaasautorid: Anna Deil, Etheli Võssar, Heidi Kerge, Helerin Vaik, Ingrid Hints, Kadri-Liis Alber, Kristina Õunapuu, Liisa Mõisnik, Maria Zabelina, Marili Salev, Marleen Pauklin, Romi Leen Niimann, Stella Pauts
Kunstnik: Karmen Teesi Pregel
Helikujundus: Alvin Raat
Lavastaja assistent: Johhan Rosenberg
Valguskujundus: Karolin Tamm
Lavastuse tugi: Karoline Suhhov
Tehniline teostus: Kristjan Kurm, Joosep Kurm
Täname: Herta Ing Juurman
Graafiline disain: Maria Muinaste

Kestus: 50 min

Kopp kopp, kes seal on?
Perfo bebe 1
Perfo bebe 2
Perfo bebe 3

Häkkisin lahti, vist!?

Mitmedimensioonilist keha väisavad kutsutud ja kutsumata külalised. Täna saab ta olla see, kelleks ta end nende abil kujundada soovib või tahab – korraks korduv, igavesti kordumatu. “i didn’t know that they were coming” tantsijad loovad võimalusi, teevad valikuid ning uurivad enese olemasolevaid ja väljamõeldud isendite individuaalset piiratust ja piiramatust.

Kursuse juhendaja ja lavastaja Julia Koneva on ETA Tantsukooli tantsuõpetaja ja koreograaf ning lisaks toimetab ETA Tantsukooli sündmuste, projektide ja esinemiste projektijuhina. Julia Koneva on lõpetanud Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi Koreograafia osakonna magistrantuuri, omab pikaaegset kogemust noorte lavastuste loomisel ja juhendamisel. Antud kursus on Julia Koneva neljas lõpetav lend.

Toetaja: Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus
Produktsioon: Eesti Tantsuagentuur

www.tantsuagentuur.ee