KOOLITANTS: Tartu-, Viljandi-, Valga-, Võru- ja Põlvamaa piirkondliku tantsupäeva pildigalerii

KONTSERTIDE PILDIGALERIISID VAATA SIIT.

16. aprillil toimus Viljandis, Ugala teatris Tartu-, Viljandi-, Valga-, Võru- ja Põlvamaa piirkondlik tantsupäev, mille kahel kontserdil astusid erinevates vanuseastmetes lavale peaaegu tuhatkond noort tantsijat.

Festivali Koolitants 2023 kunstilised juhid on Eliisa Sirelpuu ja Teet Kask, kes valivad lõppkontsertidel osalevad tantsud välja peale kõikide piirkondlike tantsupäevade toimumist. Valituks osutunud tantsudest loovad Sirelpuu ja Kask terviklikud lõppkontserdid.

Eliisa Sirelpuu sõnul eristusid teistest tantsud, kus julgeti laval aega võtta, mitte ei tehtud liikumisi lihtsalt tegemise enda pärast. “Järjest rohkem tõusevad esile ka trupid ja tantsud, kus tantsijate ja juhendaja vaheline dialoog ja koostöö välja paistavad. Seda on keeruline sõnadesse panna, kuid selline suhtlus lisab tantsudele täiesti uue kvaliteedi ning jõuab tajutaval kujul publikuni,” ütles Sirelpuu.

Teet Kask julgustas mudilaste vanuseastmes leidma erinevaid viise teemade sisuliseks käsitluseks ning mõelda laiemalt, mida antud tants saab lastes arendada ja neile pakkuda.

Mõlemal kontserdil sai publik kaasa elada ka koreograaf Eliisa Sirelpuu poolt loodud tantsulavastusele “Läbi/kukkumine”, mida esitas Koolitantsu Kompanii 13. lend.

Iga piirkondliku tantsupäeva kontserdi lõpus kuulutavad oma eripreemia välja Eesti Noorte Tantsu Ühingu tantsukoolituse läbinud noortežürii. Noorte poolt tunnustatud tantse saab samuti näha festivali lõppkontsertidel.

ENTÜ noortežürii eripreemia pälvisid: 

Nunnumeetri purustajad – Võru Kunstikooli tantsutrupp Katariina tantsuga “Pingud”, autor Ly Bereshvili

Ühtne hingamine – Tähtvere Tantsukeskus tantsuga “Kuula mind ära”, autorid Maarja Pruuli ja Kerstin Lõhmus

 

Festivali Koolitants 2023 lõppkontserdid toimuvad 7. mail Viljandis Ugala teatris, kus lisaks kunstiliste juhtide poolt valitud tantsudele osalevad kontsertidel ka Šotimaa noorte tantsukompanii ning Koolitantsu Kompanii 12. lennu solistid koos külalistega.

 

Fotod: Diana Ruitlane-Rüütli
Toimetaja: Karmen Rebane