ETA Tantsukooli neidude- ja võimlemisrühmad osalevad XIII noorte laulu- ja tantsupeol „Püha on maa“

XIII noorte laulu- ja tantsupeol „Püha on maa“ osalevate tantsu- ja võimlemisrühmade maakondlikud eelproovid on lõppenud ning tantsupeol esinevad kollektiivid selgunud.

XIII noorte tantsupeo lavastuses „Sillad“ on ETA Tantsukool esindatud 7 rühmaga.

Tantsupeoks ettevalmistused on ETA Tantsukoolis kestnud terve aasa ning eelproovid algasid juba veebruaris. Õpetaja Valeria Januškevitši juhendamisel läheb tantsupeole 3 rühma ETA Väikeseid Võimlejaid ja 2 rühma ETA Suuri Võimlejaid ning õpetaja Liisa Laine juhendamisel 2 ETA Neiduderühma. Oleme väga uhked, sest eelproovid läbisid edukalt kõik meie rühmad!

XIII noorte tantsupidu keskendub noorele inimesele ja tema suhetele ümbritseva maailmaga. Tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman kirjeldab peo keskmes olevat silla sümbolit järgnevalt: “Erinevatel ajaetappidel, meie võrsumise käigus, me loome ja ehitame ise enda sees suhteid ja suhestumisi meid ümbritsevaga. Nii kasvab noor ümbritsetuna meist ja toetudes meile. Kõik meile omased väärtused, nii kodused, mis on seotud meie esivanemate pärandiga, meie maa ja juurtega, ajatud väärtused, kui ka ajas olevad väärtused, ehk tänapäevased tõed, anname neile teele kaasa.”

XIII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juunist 2. juulini Tallinnas.

Tantsupeo etendus „Sillad“ 30. juunil ja 1. juulil. 

Veel enne tantsupidu on ETA Tantsukooli võimlemisrühmasid võimalik esinemas näha XXIII Tallinna Võimlemispeol „Õhus on liikumist“ 04.06.2023, Pirita Spordikeskuses.