Eesti Tantsuagentuur on kahe lavastusega esindatud suurel Edinburgh Festival Fringe’l!

Meil on väga suur rõõm teatada, et kaks Eesti tantsulavastust sõidavad sel suvel etendusi andma Fringe festivalile, mis toimub Edinburgh´is, Šotimaal. Eestit lähevad festivalile esindama tantsulavastused “Läbi/kukkumine”, mille etendused toimuvad 4.-6. augustini ja “Muutus”, mis etendub sealsamas 8.-13. augustini. Mõlemad lavastused etenduvad Dance Base´i tantsukeskuses. 

 

Möödunud kevadel Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis esietendunud “Muutus” kutsub vaataja põnevasse tänavatantsumaailma. Juba lapsepõlvest saadik hip-hopi kultuurile pühendunud neli tantsijat toovad lavale oma aastatepikkuse kogemuse. Nende kohtumisel teatri ja kaasaegse tantsuga sünnibki uus ja erakordne muutus. Mitmetasandiline, kaasaegne ja kõnetav. “Muutuse” lavastaja ja koreograaf Igor Lider toob Šotimaal kaasaegse tantsu ruumi koos endaga kokku Kalver Kaseoru, Edgar Budza ja Anastassia Tukova, et avada mänguruumi ja tänavatantsu võlu uue vaatajaskonnaga, uuel viisil.

“Läbi/kukkumine” on üleriigilise Koolitantsu Kompanii noortelavastus, mille koreograafiks on Eliisa Sirelpuu. Lavastuses teevad kaasa kuus andekat noort tantsijat erinevatest tantsukoolidest üle Eesti, kes möödunud kevadel konkurssi kaudu välja valiti. Tantsijad lähenevad lavastuses küsimustele kukkumisest ja läbikukkumisest. Kuidas me kukume ja kuidas või kas me saame olla alati valmis kukkumiseks? Lavastuses teevad kaasa Anett Leesment, Kadi Krikmann, Kelli Katriin Krünvald, Mirt Marleen Pevkur, Saara Lotta Krusell ja Ööle Lilleorg.

Koolitantsu Kompanii lavastus “Läbi/kukkumine” etendub Šotimaal koostöös Šotimaa rahvusliku noorte tantsukompaniiga.

Edinburgh´i Fringe on maailma suurim etenduskunstide festival, mis asutati 1947. aastal alternatiivina Edinburghi rahvusvahelisele festivalile ning toimub sealsamas iga aasta augustis. Fringe´ist on saanud maailma juhtiv kunsti- ja kultuuripidu artistidele üle kogu maailma.

Oleme uhked. Oleme elevil! Näeme Edinburghis!