Tantsuansambel Lee alustab oma 44. hooaega!

Suvepuhkus on lõppemas ja leekad on valmis jälle tantsima!

Oma 44. hooaja avame 3. septembril kell 17:00 Eesti Tantsuagentuuris (Hobujaama 12 II korrus). Esimesel kohtumisel saame tuttavaks, räägime hooaja plaanidest, jagame korralduslikku infot ja vastame kõikvõimalikele küsimustele. Ootame kõiki vanu ja uusi tantsijaid!

Tunnid algavad 5. septembrist.

TUNDIDE AJAD HOOAJAL 2023/2024:
Lee pisikesed (4.-6.-aastased): E ja N 18:00-18:45
Põhikoolirühm: E 16:30-17:30 ja K 17:00-18:30
C-segarühm: E ja K 18:30-20:00
Noorem segarühm: E ja N 19:30-21:30
Valikrühm: T 19:30-21:30 ja N 20:00-22:00
Vanem segarühm: E ja K 20:00-22:00

Tantsuansambel Lee on loodud 1980. aastal Maido Saare poolt ning sel hooajal täitub meil 44. tegevusaasta. Hetkel tantsib Lees umbes 115 tantsijat vanuses 4 kuni 35, jagunedes kuude rühma: pisikesed, põhikoolirühm, noorterühm, noorem segarühm, valikrühm ja vanem segarühm. Meie trennid toimuvad kaks korda nädalas Tallinnas, Eesti Tantsuagentuuris. Peame oluliseks, et Eesti rahvatantsu saaks tantsida igaüks, kes soovib, seetõttu tantsivad koos nii kauaaegsed tantsijad kui ka päris algajad.

Oma 43-aasta pikkuse ajaloo jooksul on tantsuansambel Lee osalenud kõikidel üleriiklikel üld- ja koolinoorte tantsupidudel. Hooaja sees esinetakse pisematel üritustel koolides ja pidudel ning hooaeg lõpetatakse traditsiooniliselt kevadkontserdiga. Lee on osalenud ka festivalidel ja üritustel väljaspool Eestit – erinevate projektide raames on käidud muuhulgas Hiinas, Rootsis, Ungaris, Itaalias, Austrias, Venemaal, Makedoonias, Kreekas ja Valgevenes.

Lee repertuaari moodustab enamjaolt Maido Saare ja Maria Uppin-Sarve looming, nende loominguline käekiri on kujundanud ka ansambli omanäolise identiteedi. Lee tantsijad saavad hooaja kestel mitmeid kordi olla osa tantsude loomeprotsessist ning õpivad tundma rahvatantsuharrastuse loomingulist külge. Siiski on aja jooksul repertuaari kinnistunud ka teiste koreograafide loomingut, samuti tantsitakse algupäraseid folkloorseid tantse.

Lisainfo: leetantsuselts@gmail.com

www.lee.ee