Eesti Tantsuagentuur 25!

Eesti Tantsuagentuuri suurejooneline 25. juubelikontsert “Tähistades tantsu”

25. oktoobril toimub Alexela Kontserdimajas suurejooneline kontsertlavastus “Tähistades tantsu”, kus vaid ühel õhtul saavad tervikuks kokku Eesti Tantsuagentuuri koreograafide viimaste aastate parimad tantsunumbrid erinevatest žanritest.

Maitsekalt komponeeritud vaheldusrikas kolmeosaline tervik pakub tantsuelamusi balletist tänavatantsuni ja polkast rokini, Broadway kabaree glamuursest atmosfäärist hingestatud kaasaegse tantsu ja abstraktse avangardini. Lavale astuvad professionaalsed tantsukunstnikud kui ka tantsukooli õpilased. Kõlab kaunis muusika ETA säravate Starlight Cabaret artistide Irina Haak, Kristiina Renser, Kalle Sepp ja Bert Pringi esituses.

Eesti Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergsteini sõnul pakkus kõiki ETA tegevusi lavale toova kontserdi lavastamine väljakutseid. “Meil on ühe katuse all koos tantsukunst ja tantsuharidus, väiksemad otsingulised loometööd ja suured festivalid ning revüülavastused, mis kõik kõnetavad publikut omal moel.” Lavastustiim leidis Bergsteini sõnul mõnusa tasakaalupunkti ning juubelikontsert võtab ETA mitmekülgsed tegevused meeleolukalt ja kõnekalt kokku.

Eesti Tantsuagentuur (ETA) tegutseb alates 1998. aastast. ETA eesmärk on tantsukunsti jätkusuutlikkuse ning kvaliteedi tagamine Eestis, nüüdisaegse ja professionaalse tantsuõppe, loome- ja esinemisvõimaluste pakkumine tantsukunstnikele, tantsuõpetajatele ning tantsuga tegelevatele lastele ja noortele. ETA koordineerib ETA teatrisaali ja TantsuMENÜÜ etendusprogramme, Festivali Koolitants koos lisategevustega, ETA Tantsukooli, revüüteatri Starlight Cabaret’ ja Tantsuansambli Lee tegevust ning koostöös Eesti tantsukunstnikega loome- ja arenguplatvormi TantsuRUUM.