KOOLITANTS: Hiiumaa maakondliku tantsupäeva tunnustuspreemiad ja pildigalerii

KONTSERDI PILDIGALERIID VAATA SIIT.

Üle-eestiline noorte tantsufestival Koolitants alustas hooaega Kärdla Kultuurikeskuses, kus maakondlike tantsupäevade lavale jõudsid esimesena etteasted Hiiumaalt.

Tantsukunsti ja -hariduse festival Koolitants peab sel hooajal 30. sünnipäeva, mida tähistatakse tantsimisega peaaegu igas Eestimaa otsas.

“Koolitantsuga on koos üles kasvanud juba mitu põlvkonda Eesti tantsuinimesi,” ütles festivali peakorraldaja Raido Bergstein. “Tantsupäevad pakuvad unikaalse võimaluse noortele tantsuharrastajatele, nende juhendajatele, sõpradele ja pereliikmetele näha suurtel tantsulavadel väga eriilmelist tantsu, neid kõige paremas mõttes teistega võrrelda ning pärast nähtu üle arutleda. Koolitants pakub inspiratsiooni ja innustust mitte ainult tantsijatele, vaid kõigile, kes tantsus enda jaoks midagi kõnetavat leiavad”.

2024. aastal kuuluvad festivali maakondlike tantsupäevade žüriisse tantsuõpetaja ja koreograaf Kerstin Lõhmus, tantsukunstnik ja liikumisterapeut Kristina-Maria Heinsalu ning tantsuõpetaja Paul Bobkov.

“Hiiumaa tantsupäeva kontsert oli mitmekülgne ja rikkalik, hõlmates endas erinevaid tantsustiile,” jagas žüriiliige Kristina-Maria Heinsalu. “Lava oli kodune ja nii kõige pisemad kui ka suuremad tantsijad nautisid oma tantsuhetki ja tundsid laval olekust rõõmu.”

Viimane maakondlik tantsupäev toimub Valgas 17. märtsil, seejärel valib žürii välja tantsud, mis jõuavad aprillis toimuvatele piirkondlikele tantsupäevadele, kus teevad Koolitants 2024 kunstilised juhid Ingrid Mugu ja Kristiina Siig koos Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortežüriiga valiku tantsudest, mida esitatakse 6. ja 7. mail lõppkontsertidel Estonias.

 

Maakondlikel tantsupäevadel kuulutab žürii iga kontserdi lõpul välja tunnustuspreemiad, mille eesmärgiks on tunnustada kontserdil esinenud tantsutruppe ja nende juhendajaid ning tantsude autoreid.

Hiiumaa tantsupäeva tunnustuspreemiad pälvisid:

Sõbrast hooliv ja hoogsa energiaga julge esitus – Tiina Tantsustuudio (TT-stuudio) tantsuga “1-2-3 ja lumemöll alaku”, autor Tiina Kaev

Rekvisiidi oskuslik kasutus puhtas dünaamilises esituses – Tiina Tantsustuudio (TT-stuudio) tantsuga “Pesupäev”, autor Tiina Kaev

Atmosfääri loov efektne tervik – Tiina Tantsustuudio (TT-stuudio) tantsuga “Pimeduse varjud”, autor Tiina Kaev

Tugev kehalise loo jutustus põnevas kompositsioonis – Tiina Tantsustuudio (TT-stuudio) tantsuga “Ummikseis”, autor Tiina Kaev

Tugev tehnika ja ajastutruu esitus – Tiina Tantsustuudio (TT-stuudio) tantsuga “Kevadine jalutuskäik”, autor Agnes Katariina Selirand

Maitsekas kostüümivalik terviklikus koreograafias – Käina Huvikool tantsuga “Liugu-laugu”, autor Maigi Taelma


Fotod: Diana Ruitlane-Rüütli
Toimetaja: Annika Remmel, Karmen Rebane