KOOLITANTS: Harju-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Jõgeva-, Rapla- ja Järvamaa piirkondliku tantsupäeva pildigalerii

KONTSERTIDE PILDIGALERIISID VAATA SIIT.

Koolitantsu mitmekülgne tantsupäev Viljandis.

Möödunud pühapäeval, 7. aprillil täitus Ugala Teater tantsuga. Koolitants 2024 II piirkondlik tantsupäev tõi teatrilavale Viljandi-, Tartu-, Põlva- ja Võrumaa tantsulapsed ja -noored. Laval sai nautida keerukaid koreograafiaid, rõõmsaid mudilasi ja kõrget tantsutehnilist taset.
“Ugala laval pakkusid rõõmu väga head mudilaste- ja lastetantsud: eakohased, jättes ruumi lapse loovusele ja pakkudes samas võimetekohaseid tantsulisi väljakutseid,” jagas Koolitants 2024 kunstiline juht Kristiina Siig.

Festivali Koolitants 2024 kunstilised juhid on flamenkotantsija ja koreograaf Ingrid Mugu ning rahva- ja pärimustantsuõpetaja ja koreograaf Kristiina Siig, kes valivad lõppkontsertidel osalevad tantsud välja peale kõikide piirkondlike tantsupäevade toimumist.

“Tants on kunst. Ja kunstis ei ole kohustuslikke elemente: ei ole kohustuslikke liigutusi, kohustuslikke kostüüme, kohustuslikke tantsujooniseid. Neist lahti lastes hakkab tants ise rääkima ja mõnikord tasub käidud rajalt kõrvale astuda, et lasta tantsul end üllatada,” mõtiskles kunstiline juht ja flamenkotantsija Ingrid Mugu pärast tantsutpäeva Viljandis.

Kunstiline juht ja tantsuõpetaja Kristiina Siig märkas, et II piirkondlik tantsupäev tõi lavale muljetavaldava tantsutehnikaga tantsijaid, kes esitasid väga tihedaid ja keerulisi koreograafiaid. “Kui see koreograafia kannab endas ka sõnumit, moodustub suurepärane tervik,” jagas Siig.

Iga piirkondliku tantsupäeva kontserdi lõpul kuulutavad oma eripreemia välja Eesti Noorte Tantsu Ühingu tantsukoolituse läbinud noortežürii. Noorte poolt tunnustatud tantsud esinevad samuti lõppkontsertidel.

ENTÜ noortežürii eripreemiad 7. aprillil said:
Kaasahaarav, tehniliselt tugev ja emotsioonirohke esitus – Tähtvere Tantsukeskus tantsuga “Põrand on laava”, autor Maris Kahre

Detailne, meeleolukas ja hea grupitunnetusega esitus – Tähtvere Tantsukeskus tantsuga “Elu täis”, autorid Kerstin Lõhmus ja Kalver Kaseorg

Koolitants 2024 pidulikud lõppkontserdid toimuvad 6. ja 7. mail Rahvusooperis Estonia.

Fotod: Diana Ruitlane-Rüütli