Eesti Tantsuagentuur ootab tantsulavastuse ideid TantsuMENÜÜ programmi

Kutsume looma kaasaegseid ja kõnetavaid tantsulavastusi, mille peamiseks väljendusvahendiks on tants. Oodatud on ideed kõikidest stiilidest ja žanritest, mis pakuvad kunstilist ja emotsionaalset elamust. Lavastuste eesmärk on astuda üles publiku ette nii ETA teatrisaalis Tallinnas kui ka TantsuMENÜÜ programmis üle Eesti ning võimalusel ka rahvusvahelisel areenil.

Mis on TantsuMENÜÜ?
TantsuMENÜÜ on programm Eesti Tantsuagentuuri tantsuteatris, mille eesmärgiks on tuua tantsukunsti publikule lähemale ja pakkuda mitmekesist valikut tantsulavastustest erinevates paikades üle Eesti. TantsuMENÜÜ aitab tutvustada tantsuloomingut laiemale vaatajaskonnale ning soodustab tantsukunsti arengut ja levikut nii Eestis kui ka väljaspool.

Mida pakume omalt poolt?
Laiaulatuslikku tuge lavastusideede elluviimiseks:
– Ruumid: prooviruumid ja etenduspaigad, sealhulgas ETA teatrisaal Tallinnas.
– Produktsiooniline tugii: kaasproduktsiooni või täisproduktsiooni võimalus, sõltuvalt lavastuse vajadustest ja kokkulepetest.
– Rahastuse ja logistikatoe: toetus lavastusprotsessi erinevates etappides, sealhulgas lavastuse tutvustamine ja turundamine.
– Tuuritamine: Võimalus esineda erinevates Eesti paikades ja potentsiaalselt ka välismaal.

Keda ootame?
Kutsele on oodatud vastama nii juba valmimisjärgus lavastused, mis otsivad sobivat esituspaika, kui ka uued lavastusideed, mis vajavad alustamiseks ja arendamiseks tuge. Lavastuste esietendus on planeeritud toimuma kas 2025. aasta sügisel või hiljem. Kui lavastusidee vajab pikemat ettevalmistusaega, võib esietendus osapoolte kokkuleppel toimuda ka hiljem.

Kuidas esitada oma idee?
Huvitatud loojatel palume esitada oma lavastusidee koos järgmise informatsiooniga:
1. Lavastuse kontseptsioon ja visioon.
2. Tantsustiilid ja -žanrid, mida lavastus hõlmab.
3. Eeldatav esietenduse aeg ja vajadused produktsiooni osas.
4. Tiimi liikmete tutvustus ja varasemad kogemused.

Ideid saab esitada jooksvalt. Esitatud ideed läbivad valikuprotsessi, mille käigus hinnatakse nende kunstilist potentsiaali ja teostatavust. Valituks osutunud lavastustele pakutakse igakülgset tuge nende elluviimiseks ja esitamiseks.

Tule looma, sest #tantsliigutab!
Eesti Tantsuagentuur kutsub kõiki tantsuloojaid ja -kunstnikke üles kasutama unikaalset võimalust oma ideede elluviimiseks ja tantsukunsti edendamiseks.
Liituge TantsuMENÜÜ programmiga ja andke oma panus Eesti tantsumaastiku rikastamisse ning mitmekesistamisse!

Kontakt ja info
Raido Bergstein
raido@tantsuagentuur.ee
+372 56 454 888