Koolitants tuleb uut moodi

Festivali Koolitants peakorraldaja Raido Bergstein räägib uuendustest, mis sel aastal plaanis on. Vaata uudist siit.

Sel hooajal on Koolitantsul ees rida uuendusi, mis teeb festivalist Festivali ning jätab võistlusmomendi seljataha.

Tants vajab aega, et esitajad leiaksid üles kõik, mis ühe tantsu sees peidus on. Seepärast toimuvad taaskord maakondlike järel piirkondlikud tantsupäevad, et tantsuideed enne lõppkontserdile jõudmist veelgi küpsema ja terviklikuma vormi leiaksid.

Tantsijatel on seekord võimalik lavale astuda ka pikemas tantsulavastuse vormis. Ootame süvendatud teemakäsitlusi ja koreograafia arendusi, mis vajavad pikemat lava-aega, kui üks tantsunumber seda võimaldab.

Koolitantsule on oodatud eakohased ja selgelt tajutava tervikuna loodud tantsud ja tantsulavastused üle kogu Eesti. Tants on kunst!

Uuendustest loe Koolitantsu reglemendist