G.C. Menotti jõulooper “Amahl ja öised külalised”

Foto: Jaan Krivel

Detsembris osalesid ETA Tantsukooli tantsijad koostööprojekti raames Opera Veto ooperistuudioga G.C. Menotti jõuluooperis “Amahl ja öised külalised”.

Ooperi lavastas Thomas Wiedenhofer Saksamaalt, koreograaf oli Katharina Wiedenhofer.

Lavastust mängiti Tallinnas Viimsi Huvikeskuses ning Tartus Pauluse kirikus.

ETA Tantsukoolist olid laval: Hele-Riin Hunt, Helena Anette Hanni, Kristina Õunapuu, Mia Elise Ehasoo, Mia Mõisnik, Stella Pauts, Tiina Talisoo.

Projekt oli tantsijatele põnevaks esinemiskogemuseks koos Tallinna Muusikakeskkooli sümfooniaorkestri, segakoor K.O.O.R.i ja solistidega.

Opera Veto ooperistuudio on asutatud kolme laulja poolt – Aule Urb (metsosopran), Atlan Karp (bariton) ja Aivar Kaseste (tenor). Ooperistuudio eesmärk on tuua lavale nii Eestis kui ka mujal maailmas vähemtuntud ja unustatud kammer- ja lühioopereid, anda eneseteostus- ja täiendamisvõimalusi Eesti lauljatele, lavastajatele ja pianistidele. Oleme Eestis ainukesed, kes kammer- ja lühiooperitega järjekindlalt tegelevad. Alates 2020. aastast korraldab Opera Veto koostöös Vello Jürna pärijate, Väike-Maarja Muusikaseltsi ja Väike-Maarja omavalitsusega Vello Jürna nimelist vokalistide konkurssi.