Festivali Koolitants 2022 lõppkontserdid toimuvad 2. mail Rahvusooperis Estonia

Eesti tantsuhuvihariduse aasta tippsündmuse, Festivali Koolitants 2022 pidulikud lõppkontserdid toimuvad 2. mail Rahvusooperis Estonia. 

Lavale jõuavad kaks kontsert-etendust. Kell 15:00 algaval kontserdil esinevad mudilased, 1.-4. ja 6.-9. klassid ning kell 19:00 4.-7. ja 10.-12. klasside vanuseastmed, kokku 54 tantsu.

Lõppkontserte juhatab Inger koos bändiga.

Kontserdil osalevad Koolitants 2022 festivalihooaja kunstiliste juhtide hinnangul kõige terviklikumad ning ehedama stiili- ja žanritunnetusega tantsud. Koolitants 2022 jõudis lavale kaheetapilisena, piirkondlikel tantsupäevadel ja mai alguses toimuvatel lõppkontsertidel. Maakondlike tantsupäevasid sel aastal ei toimunud. Piirkondlikel tantsupäevadel osalevatest tantsudest tegid lõppkontserdi valiku Koolitants 2022 kunstiline meeskond koosseisus Elina Gorelašvili ja Joonas Tagel ning tantsuanalüüsi koolituse läbinud Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortežürii.

Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

“Kunstilisi valikuid tehes lähtusime põhimõtetest, et kontserdil oleks esindatud erinevad piirkonnad, žanrid ja vanuseastmed ning tuleks esile tantsuhuvihariduse ja tantsukunsti seoste mitmetahulisus. Sealjuures moodustuks siiski tasakaalustatud kunstiline tervik, mis pakuks nauditava elamuse ka publikule,” ütlesid festivali kunstilised juhid Elina Gorelašvili ja Joonas Tagel. Eripreemiad pälvinud ja lõppkontserdil esinevad tantsud on terviklikud loometööd, kus olulisel kohal on kvaliteetne liikumiskeel, eakohane lähenemine ning viimistletud esitus.

“Tants on kunst. Kunsti kogemine tekitab meis alati mõtteid ja tundeid ning avardab silmaringi, mida on huvitav sõpradega jagada. Loominguga tegeledes ammutame inspiratsiooni kaaslastest ja ümbritsevast maailmast ning õpime paremini tundma iseennast,” võttis festivali aasta kokku Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein.

Festivali Koolitants 2022 lõppkontsertidel esinevad piirkondlikel tantsupäevadel eripreemia pälvinud tantsud.

Kontsertidel üles astuvad tantsud leiad SIIT.

Pileteid Koolitants 2022 lõppkontsertidele saab osta SIIT

Täispilet 14€
Laps, õpilane, üliõpilane, õpetaja, pensionär 9€
Kuni 3a laps, kes istub vanema süles, tasuta

Pileteid saab osta vabade kohtade olemasolul ka alates tund enne kontserdi algust kohapeal.

Piletihinnad sisaldavad käibemaksu.

NB! Lõppkontsert on terviklikult lavastatud kontsert.
Tantsude vahel ei ole võimalik saali siseneda ega väljuda.
Eesti Tantsuagentuur ei osta ega vaheta pileteid ümber

Täname: EV Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus, Harjumaa Omavalitsuste Liit, Pärnu linn, Paide linn, Tallinna Haridusamet, Eesti Tantsuhuvihariduse Liit, Eesti Noorte Tantsu Ühing, Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liit.

#tantsonkunst

#koolitants